Les teories de conspiració

Hola,

S'acosta el dia del 50 aniversari de l'allunatge de l'Apollo XI i dels primers passos de l'home a la Lluna. Així que fixeu-vos com començaran ha proliferar explicacions pels divulgadors d'internet per aclarir que totes les teories de conspiració sobre aquest fet són mentida.
Tots tenim clar que "el cel és blau, l'aigua mulla i les dones tenen secrets" i ningú ho dubta. Segurament perquè són coses comunes del dia a dia. El problema ve amb coses que se'ns escapen de la quotidianitat. Encara que tampoc veiem a ningú portant la contrària sobre la fissió nuclear o els neutrins. Potser això és massa complex. Així que sembla que un tema per tenir la seva conspiració ha de ser extraordinari però quotidià. L'assassinat de Kennedy, la fugida d'Alcatraz, .... o tampoc és així ja que ningú dubte dels viatges de Colom o Marco Polo, o del que Messi és capaç de fer amb una pilota als peus.
Així que, per què hi ha certs temes al voltant dels quals es genera tanta polèmica? Jo crec que és perquè el fet succeeix, però llavors al explicar-ho hi ha gent que no li acaba d'agradar alguna cosa de la història i la deforma, i al final aquestes deformacions afecten tota la història. Una altra raó és que algú volent desacreditar el fet crea una història plausible i alternativa, perquè al final es deformi tota la història.
Crec que aquesta bona gent que divulga a part d'explicar el que va succeir haurien també investigar a qui afavoreix la desinformació, però no deixa de ser divertit veure com s'esforcen en explicar les 10 raons per les que l'home SI va trepitjar la Lluna i coses semblants.

L'eclipse solar de fa un parell de dies

Comentaris

Entrades populars