Va passar fregant

Hola,

Hi ha notícies que passen sense aparèixer en els mitjans o almenys no apareixen en portada. Quantes pel·lícules hem vist on un meteorit està a punt d'impactar amb la Terra? I per una vegada que passa un a prop, mutis.
Del pedrot en diem 2008 KV2 mesura uns 330 metres de llarg i com nosaltres gira al voltant del Sol. La seva òrbita de tant en tan travessa les òrbites de Venus o la Terra i pot donar-se (els matemàtics i astrònoms ho sabran millor) que en algun moment l'asteroide i el planeta coincideixin i per tant impactin. Aquest cop ha passat a 6,7 ​​milions de quilòmetres de la Terra, que en distàncies astronòmiques equival a fregar-se. Així la NASA el cataloga com NEO (Near-Earth Object) i diu que és potencialment perillós.
Va passar al nostre costat entre dijous i divendres i aquí seguim com sense res, però sobta que un objecte tan gran i que passa tan a prop i les notícies segueixen parlant de a saber quines merdes. El problema d'allunyar el focus d'aquestes coses és que els governs, uns altres que tal ballan, tampoc inverteixen en com evitar les col·lisions amb aquests objectes. Us recordo que l'últim confirmat va exterminar als dinosaures. Bé el dia que vagi a xocar de veritat ja serà notícia.

Autor: NASA

Comentaris

Entrades populars