Abbey road

Hola,

Un 26 de setembre de 1969 apareixia l'últim treball dels Beatles: Abbey road. El penúltim que van portar a terme li van dir Let it be,  però per les seves baralles internes la producció va trigar tant que va acabar sortint després d'aquest.
Aquest es un d'aquells discos conceptuals. Paraules altives per dir que l'experiència es millor si escoltes les cançons en ordre. Així quan en les teves oïdes encara ressona els sons estridents de I want you (She's so heavy), els sons de Here come de Sun, sonen encara mes celestials. O els tres temes finals Golden slumbers, Carry that weight i The end tenen mes sentit escoltats un darrere l'altre. També sona millor la versió d'estudi que interpretats en directe, però aquí he buscat actuacions en directe dels mateixos, tot i que hi ha alguns temes que han estat impossibles de trobar.
 Come together tocat en directe pel mateix John Lennon en un concert a Nova York el 1972. Amb  Yoko Ono i la seva banda. Si una raresa te Abbey road es que hi han dos temes de George Harrison i un de Ringo Starr, aquí tenim Something que el va tocar en directe el seu autor George Harrison en The Concert for Bangladesh de 1971. Canço tocada en el mateix lloc que l'anterior de Lennon, i acompanyat per  Ringo, Eric Clapton,... De Maxwell's silver hammer m'ha estat impossible trobar res decent. Oh! darling la tenim interpretada al piano, i amb el seu particular ritme de jazz, per la gran Norah Jones el 2012. Octopus's garden es un tema de Ringo Starr al que aquí veiem interpretant-lo el 2005 amb The roundheads. La banda The last shadow puppets va versionar I want you (She's so heavy) el 2008 a Liveerpool.
Here comes the Sun es l'altre tema de George Harrison, el qual tornem a veure en el concert per Bangladesh cantant-la.  Del tema Because m'ha estat impossible trobar res. You never give me your money la tenim interpretada per Paul McCartney. Per sort el temps va fer que es reconcilies amb els seus fantasmes i tornés a pujar els escenaris a cantar les seves velles cançons. De Sun king, Mean Mr. Mustard i Polythene Pam també es complicat trobar res potser perque es complicat separar-les. En la veu que sempre ha sonat millor el tema She came in through the bathroom window ha estat en la de Joe Cocker. Un geni en fer seus els temes de The beatles. Golden slumbers, Carry That Weight i The End, corren a càrrec de Paul McCartney, acompanyat de Phil Collins, Mark Knopfler, Eric Clapton i una orquestra dirigida por George Martin. La llegenda diu que va ser l'ultim que van cantar junts els quatre. L'àlbum acaba con un Her Majesty, raresa complicada de trobar.

Comentaris

Entrades populars