Fi de l'any 44

Hola,

S'acaba l'any 44 de la meva vida. Ha sigut un any d'aquells que els anys propers a casa l'anomenarem per referencies. L'any que vam anar a Disney, l'any que vam anar a Paris o l'any que va fer la comunió la Leyre, però pel demès ha complert la màxima catalana de "qui dia passa any empeny".
Al menys fins que passin de mi, el meu temps passa perseguint a les meves nebodes. Ja sigui quan van a patinar, quan fan d'àngel o de La sireneta. A vegades muntem coses junts o anem a llocs. Aquest any es especial ja que Leyre ha celebrat la seva comunió, ja sabeu, que si vestit, que si les fotos, que si el menjar,... res que envejar a un casament. I fa uns anys se li va prometre a Leyre que quan celebrés la seva comunió aniríem a Disneyland i allà hem anat. De pas, vam afegir un parell de dies a Paris, mai saps si podràs tornar-hi i era una ocasió que no es podia deixar escapar. A part de que el mes gros ho va organitzar una agencia, l'any l'hem passat planificant aquest viatge a lo desconegut. Disneyland te les seves pròpies normes i fins que ets conscient d'elles o fins que no vas al parc i veus com funciona, tot es un "sin vivir". Que si els menjars, que si el fastpass, que si l'idioma... El parc es immens , hi ha milions de coses per veure i fer, i tot requereix el seu temps. Tot es molt car, hi ha cues, hi ha molta gent. Així que el millor consell es anar amb el temps necessari, paciència i deixar-se portar. Després va vindre París que simplement es la ciutat mes gran que he vist mai fins el moment. Si ets animal de ciutat no hi ha problema per moure't, excepte que està tot en francès i la gent parla en francès, així que aprèn una mica abans de anar-hi. A més si tens tots els títols de transport comprats per avançat, les entrades als llocs a la teva butxaca i un mapa a mà, no hi ha massa problemes. Nosaltres vam agafar el metro en obres, vaga en els aeroports i mesos abans es va cremar Notre dame, així que el millor consell es que coneguis on vas, tinguis planificat el que faràs i et preparis per improvisar sobre la marxa. Resumint: La torre Eiffel es impressionant, mes del que imaginava. La Gioconda, quasi no te la deixen veure. El Louvre necessites dies per veure'l be. El parc es molt gran.
Aquest també ha estat l'any en que  ens jan jutjat a tots els catalans i s'ha mentit a la nostra cara descaradament. De tot això només esperem que ens condemnin. De fet ho han fet abans de començar.
També es l'any de Greta Thunberg, la nena sueca que va clamant que se li faci cas els científics que lluiten contra la crisis climàtica. Potser serà la nena que anomenarem en el futur com un punt d'inflexió. Aquest any hi ha hagut un augment de l'interès per l'espai, ja sigui per velles missions, ja sigui per noves missions conquerint la Lluna. En  tots aquests temes sempre està ficat Elon Musk ja sigui amb els seus nous trastos o amb les seves ganes de conquerir l'espai. I cada cop tenim mes avenços en el que respecta a la intel.ligència artificial, deeplearning i robòtica, tant barrejat com tot junt. Els robots cada cop estan mes avançats , cada cop serà  mes complicat distingir la veritat o crearem noves veritats.
Un any interessant i en el que l'hem passat simplement per preparar un parell de setmana, però un any per repetir.


Comentaris

Entrades populars