Simplement son idiotes

Hola,

Ahir vaig quedar fascinat per el discurs de Greta Thunberg davant de múltiples autoritats de la ONU. Crec que està a la alçada dels mes influents de la historia. Per una part per el missatge en si, que ja era hora que algú digués allà les coses clares, tot i que ningú li faci cas. Per un altre part, perquè sense ser psicòleg, se que la gent amb Asperger, com es el cas de la Greta, es molt complicat parlar davant de tanta gent i tant importants (Ho seria per qualsevol de nosaltres).
La cobertura dels mitjans espanyols va ser l'esperat - mira la nena sueca aquella està enfadada... ei mira Harrison Ford. Així que vaig decidir mirar les xarxes socials. Els mitjans internacionals, sobretot els britànics, estan molt a tope amb tot el que fa la Greta i després te fans i haters. D'aquest últims em van sorprendre molt els espanyols. Un exemple. Vaig llegir un tweet de l'alcaldessa de la ciutat de Barcelona, Ada colau, que felicitava a Greta per la seva claredat i contundència del seu discurs davant la audiència que ho va fer. Acte seguit començaven els comentaris despectius cap a l'alcaldessa i la seva feina, res de nou. Llavors van arribar els que em van cridar l'atenció, aquells que la criticaven per dedicar un tweet   a la crisis climàtica i no els problemes de Barcelona, donen per entès que perdia el temps en ximpleries com aquesta de la crisis climàtica. I el segon grup que em va cridar l'atenció es els que insultaven a Greta per mitja de l'alcaldessa - Ja està la tipa aquesta defenent a la nena ximple.
Greta no ven res. No opina. Simplement es queixa de que si el planeta no fa cas a les dades i recomanacions del IPCC, ella, els nostres fills i els nostres nets tindran una existència de merda per raons que podem evitar ara mateix. Si ens oblidem d'ella i ens centrem en les seves paraules tenim quatre possibilitats. En dos d'elles el IPCC no te raó, si fem el que ells diuen, els nostres descendents viuran millor, si no els hi fem cas viuran igual que nosaltres. En les altres dos opcions el IPCC si te raó, si fem el el que ells diuen, els nostres descendents viuran millor, si no ho fem viuran pitjor que nosaltres. Feu els càlculs, si fem el que diu el IPCC sempre els nostres descendents viuran millor, sinó jugarem a la ruleta russa amb les vides dels nostres fills.
No entro en temes polític-economics però tingueu en compte que els canvis molestaran les butxaques dels molts poderosos i ells intentaran convèncer-te de que això es una ximpleria, una exageració. Però si tot empitjora, ells seguiran sent molt poderosos, viuran en els seus bunkers climàtics, i s'encarregaran que la culpa sigui dels teus fills i a mes paguin per ella (atur, impostos, restriccions,...)
Greta ha repetit varies vegades en els seus discursos que no creu que la gent sigui malvada, sinó que està desinformada. Ben volguda Greta sento informar-te que tampoc estan desinformat, simplement son idiotes. Espero que el teu missatge arribi.


Autor: Anders Hellberg

Comentaris

Entrades populars