Benvinguts al nou regim digital

Hola,

Bé ja tenim aquí les noves lleis del Gobierno per salvaguardar la seguretat de les nostres dades. Per llegir la informació sense intermediaris la teniu aquí. Resumint a grans trets l'esperit dels canvis de la llei diu: A causa d'això de Catalunya i als putos indepes et puc tancar la teva web, sigui la que sigui, quan em surti dels collons.
Entrant més en detall primer diu que els canvis es realitzen via decret llei (la via més urgent per fer canvis en una llei) per "los recientes y graves acontecimientos acaecidos en parte del territorio español". En la llei s'especifica que l'únic document vàlid al 100% per identificar-és el DNI. Que si les administracions públiques guarden dades dels espanyols aquests han d'estar en servidors (només els que tenen les dades) allotjats a la Unió Europea (UE). Aquí hi ha el primer incís, llevat que hi hagi un acord pel mig. Dit d'una altra manera, si arribo a un acord amb la CIA, els passem les teves dades i calles la boca. Per cert es puntualitza que aquests servidors no podran utilitzar la tecnologia blockchain, ara mateix considerada la mes segura de la xarxa. Addueixen que la UE encara no l'ha estudiat. L'altra modificació important és la que parla que si el contingut o l'activitat del web, sigui pública o privada, crea una "amenaza inmediata y grave para el orden público", ja no només es podrà tancar-la cautelarment fins a la revisió per un jutge com fins ara, sinó que ara poden tancar-la i bloquejar-la (l'estat o obligar les operadores fer-ho) per tots els mitjans disponibles. Aquí s'afegeix una altra joia, "Cuando cree graves problemas económicos u operativos a otros proveedores o usuarios de redes" És a dir, no solament que vam crear que el web creï problemes a l'estat, sinó que si li crea problemes encara que sigui econòmics, a altres empreses privades la poden tancar. Si un amiguet del Govern treu un facebook espanyol, aquest pot tancar l'accés a Espanya a l'original perquè li estigui causant greus problemes econòmics. L'última modificació important és que si s'incompleixen alguns dels requisits, l'empresa que allotgi les dades deixarà de poder treballar per l'Estat.
La lectura d'aquestes lleis a dia d'avui és: ens toca molt els ous que aquests de tsunami democràtic siguin capaços de convocar gent a pacífiques manifestacions, així que fem una llei expressa per poder tancar-los sigui per app, Telegram, Instagram, web o el que sorgeixi. De passada també evitem que la Generalitat pugui tenir les dades de la gent sense el nostre control i pugui realitzar una votació on la validació de la identitat sigui electrònica i no sigui en paper en un col·legi electoral. En el futur, si qui governa és un partit de dretes o de més a la dreta, pot utilitzar aquestes lleis i decidir lliurement a quina informació podem accedir i a quina no a internet, només al·legant l'excusa de "amenaza inmediata y grave para el orden público". Només recordar que l'últim dictador a manar a Espanya va estar "només mentre va durar la guerra", que curiosament es va allargar durant 40 anys fins a la seva mort.
Una explicació millor que la meva la podeu llegir aquí o aquí

Comentaris

Entrades populars