La millor

Hola,

Tina Turner ha complert durant aquests dies els 80 anys. Possiblement sigui la millor representant femení de l'rock de tots els temps. La seva veu aspra i la seva energia infinita són els seus trets la van fer famoses a tot el món. Així que és un bon moment per recordar-la.
Nutbush city limits és un tema compost per la mateixa Tina mentre formava duo amb el seu marit Ike i va aparèixer en el seu àlbum de el mateix nom de 1973. Per cert Tina va néixer a Nutbush. L'actuació és de l'època a la banda del seu marit i la seva banda. The best és el tema emblema de l'àlbum Simply the best de 1991 d'una Tina ja en solitari i en la cresta de l'onada. L'actuació pertany a la gira de l'àlbum. Tina va posar veu a la banda sonora de el nou Bond de 1995, l'inici de Pierce Brosnan com a agent britànic. El tema es diu Goldeneye com la película. L'actuació és per a la entrega dels premis Billboard d'aquell mateix any. Private dancer dóna nom a la cançó i a l'àlbum de 1984. El tema està compost per Mark Knopfler per si a algú els sons li sonen coneguts. L'actuació és dels anys 90. What's love got to do with it també pertany a l'àlbum Private dancer. Better be good to be me, també és del seu mític cinquè àlbum en solitari, Private dancer. L'actuació sembla a Wembley el 2000. Un dels seus concerts mítics va ser a Barcelona, ​​el 1990, i d'aquesta actuació és aquest tema We do not need another hero (Thunderdrome). El tema pertany a la banda sonora de Mad Max més enllà de la cúpula de el tro de 1985, la tercera pel·lícula de la sèrie, on Tina tenia un paper. Aquesta actuació del tema Steamy windows va obrir el concert de Barcelona. El tema pertany al seu àlbum Foreign afer de 1989. Tina també va col·laborar amb altres artistes com en el tema It's only love de el canadenc Bryan Adams. El tema és apareix en l'àlbum de 1984 Reckless d'Adams. Tornem a el concert de Barcelona per la seva versió del tema Addicted to love de Robert Palmer. Palmer la va compondre per al seu àlbum Riptide de 1986 i Tina la va popularitzar encara més en el seu àlbum Live in Europe de 1987. Per acabar la seva revisió més famosa i mítica, el Proud Mary de la Creedence Clearwater Revival. El tema és de 1969 per a l'àlbum Bayou country, però Ike i Tina ho van versionar per al seu àlbum de 1971 Workin 'together, però va ser ja en la seva carrera en solitari quan Tina va convertir la versió i el ball en directe en una de les seves senyes d'identitat.
Tina és pura força, un emblema de l'apoderament femení, un mite vivent de la música, del r & b, del rock i és el símbol de la passió que hauria de moure a tot l'art.


Comentaris

Entrades populars