Marie

Hola,

Fa només uns dies moria Marie Fredriksson que al costat del seu company Per Gessle van formar durant dècades un dels grups de pop europeus, i mundials, mes icònics. Roxette. 30 anys de carrera, 10 discos originals i altres tants recopilatoris són el seu llegat però aquest no és un repàs no als èxits de la banda sueca, sinó a l'aportació de Marie als èxits de la banda.
Soul deep i I call your name corresponen al seu àlbum debut, només a Suècia, de 1986 anomenat Pearls of passion. L'actuació del tema Soul deep és de l'època per la tele sueca i el de I call your name és un vídeo-clip per al tema. Dangerous i Listen to your heart són de l'àlbum que els va donar a conèixer al món, Look sharp! de 1988. L'actuació de Dangerous és en rigorós playback per alguna televisió i el Listen to your heart és de 1989 a Alemanya. Abans del seu següent àlbum van crear el tema It must have been love per a la pel·lícula Pretty Woman (1990). L'actuació és per a la MTV a Estocolm el 1993. Fading like a flower i Spending my time són dues de les grans balades incloses en el seu àlbum Joyride de 1991. L'actuació de Fading like a flower és al Japó el 1991 mentre que la de Spending my time és de l'any 1993 per a la MTV. Van fer una petita aturada per treure un àlbum barreja de temes nous i altres en directe anomenat Tourism a 1992. Entre els primers estava Queen of rain. L'actuació és d'aquest any per a la televisió. Els temes Sleeping in my car i Run to you pertanyen al seu àlbum Crash! boom! Bang! de 1994. Amdós actuacions són de la gira de l'àlbum en 1995. Una nova aturada amb recopilatoris de per mig on apareix algun tema nou com You do not understand me de l'àlbum Do not bore us, get to the chorus! de 1995. L'actuació és de la gira de Room service de 2001. El següent àlbum va ser el 1999 i amb un gir a sons electrònics anomenat Have a nice day, on apareixen temes com Stars. L'actuació és al famós programa britànic Top of the pops en 1999. Al 2001 apareix Room service i temes com The center of the heart i Milk and toast and honey. L'actuació de The center of the heart pertany a la gira de l'àlbum al seu pas per Barcelona el 2001, en un concert especial d'aforament reduït. Whish I could fly és de l'àlbum de 1999. L'actuació que combina aquest últim tema i Milk and toat and honey són de la gira de Room service de 2001. Arriben els problemes de salut de Marie, la continuació de carreres per separat i Marie, mes recuperada, va cantar en el casament de la princesa Victòria de Suècia el 2013. Van tornar a gravar i girar junts, així el 2010 veia la llum el tema She's got nothing on (But the radio) de l'àlbum Charm school. L'actuació és de la seva última gira que es va allargar entre 2009 i 2016. A aquest àlbum li va seguir l'àlbum Travelling de 2012 que recollia part de la gran gira mundial que van realitzar i el seu últim àlbum va ser Good Karma en 2016. D'aquesta última gran gira és aquest últim vídeo.
No son potser les millors gravacions i algunes no li fan justícia a la increïble veu de Marie, però son el relat d'un temps meravellós.

Comentaris

Entrades populars