Hackejant un Tesla

Hola,

L'empresa Tesla, amb el seu cap Elon Musk al capdavant, ens repta a hackejar un Tesla Model 3. No s'han tornat bojos simplement estan intentant dur a terme la màxima que em van ensenyar quan vaig començar a programar per allà el paleolític inferior: Deixa-li el programa a un nen, si no pot trencar-lo, penjar-lo o fer que funcioni malament, és que està ben programat.
Un Tesla és un ordinador amb rodes. Amb la perillositat que són diverses tones de ferro que es mou pel carrer i pot fer mal a éssers humans. A més la idea és que quan ho permetin les lleis puguin conduir sols. Així que volen estar preparats per si algú vol prendre el control de el vehicle il·legalment.
Les empreses de Musk no tenen a gent que es dediqui a això? Segur que sí, però un dels més grans traumes d'un programador és després d'haver fet tota la programació i les proves, el primer que ho prova de veritat segur que li troba un error. A més és com un doble repte per als que han construït la seguretat que és que hi hagi un altre que li trobi un error.
Les bases estan a internet, i si penses hackejar un Tesla no et costarà trobar-les, i si ho aconsegueixes t'emportaràs pasta i un Tesla model 3. Hi ha certes regles, no val amb fer-se amb el control de la ràdio. Cal arribar a el sistema de navegació automàtica, s'ha de poder fer sense "obrir" el cotxe i hi ha certs tipus d'atacs com el man-in-the-middle (interceptar una comunicació legal entre l'origen de la destinació fent creure a tots dos que el hacker és l'altre) o el de fer-se amb les claus de la clau que no estan permesos.
On són els temps del Torete i el Vaquilla i d'obrir un buga amb la perxa?


Comentaris

Entrades populars