La fi de un mite

Hola,

Sota el nom artístic de Kirk Douglas es presentava el fill d'immigrants russos anomenat Issur Danielovitch. Gairebé cent pel·lícules, nominat tres vegades com a millor actor als Oscar (L'ídol de fang (1949), Captius de el mal (1952) i Van Gogh, la passió de viure (1956)), encara que només li van atorgar l'honorífic el 1996. Si va guanyar el Globus d'or per Van Gogh, la passió de viure (1956). Pare d'actors, el mes famós d'ells Michael (Curiositat: Un tal Michael Douglas va voler ser actor però per no crear confusió es va canviar el nom, ara guanya Oscars sota el nom de Michael Keaton) i sens dubte una de les estrelles més importants de la història de Hollywood. Vegeu la pel·lícula Trumbo: La llista negra de Hollywood (2015) i entendreu el influent que era.
En aquests casos el millor és veure-ho actuar, així que us proposo 5 de les seves pel·lícules, però em deixo: L'ídol de fang (1949), Captius de el mal (1952), Camins de gloria (1957), Duel de titans (1957) , L'últim tren a Gun hill (1959), Els herois de Telemark (1965),....

El gran carnaval (1951). Ace in the hole. Dirigida per Billy Wilder on Kirk és un jove i ambiciós periodista que no permetrà que la veritat li foti una gran notícia. Les fakenews no són res de nou.

Els víkings (1958). The vikings. Dirigida per Richard Fleisher on ens expliquen la història de dos germans víkings. El bo Toni Curtis, el dolent dolentíssim, Kirk Douglas i la noia Janet Leigh.

20000 llegües de viatge submarí (1962). 20000 leagues under the sea. Dirigida per Richard Fleisher adaptant la novel·la de Jules Verne, amb James Mason fent de capità Nemo i Kirk de mariner que topa amb el Nautilus.

Van Gogh, la passió de viure (1956). Lust for life. Pel·lícula de Vincent Minelli, i encara que no sortís en els crèdits George Cukor, on es relata la vida de Vincent Van Gogh interpretat per Kirk. I podem veure Anthony Quinn fent de Paul Gauguin.

Espàrtac (1960). Spartacus. Pel·lícula de Stanley Kubrick on relata la vida d'un esclau que es revela contra l'imperi romà. Kirk és el Espartaco del títol i per a la qual va aconseguir que escrivís el guió Dalton Trumbo, el qual estava censurat a Hollywood per la "caça de bruixes" després etiquetar-lo de comunista. A Kirk l'acompanya en la pel·lícula Lawrence Olivier, Jean Simmons, Charles Laughton, Peter Ustinov, Woody Strode o Tony Curtis.


Comentaris

Entrades populars