Salta i balla

Hola,


Les cançons es fan per explicar històries però també per transmetre sensacions. Una d'aquestes és que a l'acabar una cançó et sentis amb una recàrrega d'energia. Que siguin energètiques no treu que les seves lletres no siguin profundes o tinguin una càrrega de protesta importantíssima, o potser molesta i l'energia fa que la gent no s'aturi a escoltar el missatge.
Aretha Franklin va versionar el 1967 el tema Respect d'Otis Redding. Mentre ell centrava el tema en la lluita pels drets dels negres americans, ella el va convertir en un himne per al respecte per a les dones. Aquí la podem veure el 1968. Dins de l'àlbum Jazz de Queen de 1979 estava inclòs el tema Don't stop me now. Si bé llavors va quedar eclipsat, el temps l'ha convertit, ja en el segle XXI, en un recarregador d'energies natural. L'actuació és a Londres el 1979. Born this way de 2011 de Lady gaga és d'aquells és d'aquests temes que el personatge i la potència es "menja" el que la lletra transmet. L'actuació és a Sidney en 2011. Amb sons que semblen arribats de les planicies d'Estats Units, els britànics Mumford & sons, ens portaven en 2012 el seu I will wait. L'actuació és a Lewes en 2013. Si una cançó és himne de superació, empoderament i de la música disco dels 70 aquesta és I will survive de Gloria Gaynor de 1978. L'actuació és a Nova York el 2009. Seguint l'estela del tema anterior, i que la van escriure per a un recopilatori, és el tema Resistiré de 1988 del Dúo dinámico. L'actuació, que comença a meitat de el vídeo, és a Saragossa el 2009 per celebrar els seus 50 anys als escenaris. Els Survivor podien esperar tenir repercussió quan els van demanar una cançó per a la pel·lícula Rocky III (1982), ja que Queen va negar el poder utilitzar el Another one bites the dust. El que no esperaven és que el seu Eye of the tiger es convertiria en un himne recàrrega energia de per vida. L'actuació és al Japó el 1985. Un dels grans himnes del pop en català i de la banda Els pets és el seu Bon dia de 1997. Cançó optimista i festiva on les hi hagi. L'actuació és a Vic aquest mateix any.
La cançó que va llançar a el reconeixement mundial als suecs Roxette va ser el seu tema The look del seu segon àlbum que va sortir el 1989. L'actuació és el 2009, a Holanda, on la banda toca acompanyada d'una orquestra. Hi ha qui ja ha oblidat la fase rockera de Luz Casal, però temes com el seu Pedazo de cielo de 1991. El vídeo i l'actuació sembla una promoció de la seva gira per Àsia. Fighter de 2003 de Christina Aguilera potser sigui un dels seus temes més rockers de la seva carrera, que fa que vulguis aixecar-te i barallar. L'actuació és de 2019. Encara que després Withney Houston la "rescataria" per la seva pel·lícula El guardaespatlles (1992), Chaka Khan ja havia gravat I'm every woman el 1978. L'actuació és de 1981. Un dels molts himnes dels britànics Coldplay és la seva Viva la vida del 2008. L'actuació és de la gira de 2017 que els va portar a Sao Paulo. Els nois de Las Vegas, Imagine dragons, solen ser una banda molt energitzant en tot moment. Un dels exemples és el seu tema On the top of the world de 2013. L'actuació és a Sao Paulo el 2014. Un dels grans temes en castellà, amb lletra molt profunda mentre et recarrega les piles és Grita de Jarabe de palo inclòs en el seu primer àlbum de 1996. L'actuació és a Mèxic DF el 2014. Rarament podràs fer res en el món de la música que abans no hagi fet el padrí de el soul, el pare del funk, l'home mes treballador del món, ... . l'inigualable James Brown. El seu tema I got you (I feel good) és tot un bon resum d'aquesta llista. L'actuació és a París en 1966.
Si al menys has mogut els peus durant una estona, és que aquestes cançons van complir la seva missió.


Comentaris

Entrades populars