Balla, balla

Hola,

El manual de bons costums al parlar de la música popular moderna a la dècada dels 90 del segle XX és a dir, Grunge, el so de Seattle. En canvi si furgues en els records d'aquells, europeus sobretot, que eren jovenets, si hi ha molta camisa de franel·la i texans trencats, però més de dos recorden haver passat la nit saltant i ballant en pistes de balls però amb altres ritmes. Ho podem catalogar de hip-pop, dance-pop, house, barreja de sons electrònics amb ritmes molt pop assaonats amb rapejats motivants.
Technotronic va ser una banda belga que va pegar molt fort amb un parell dels seus temes. Un d'ells l'omnipresent Pump up the jam, pertanyent al seu àlbum Pump up the jam: The album (1989). L'actuació és de l'època per a alguna cadena de televisió. Snap! banda alemanya que va sonar molt amb el seu primer àlbum i amb alguna cançó de el segon. De el primer anomenat World power (1990) contenia el tema The power al igual que el seu Ooops up. L'actuació és a Leipzig el 1990, poc després de caure el mur. C + C Music Factory eren nord-americans i només van brillar amb un tema del seu primer àlbum Gonna make you sweat (1990), però que tothom va ballar fins a l'extenuació, Gonna make you sweat (Everybody dance now). L'actuació és de l'època a Nova York. Twenty 4 Seven era una banda holandesa amb una llista més llarga de hits que els anteriors esmentats. Entre els seus grans èxits hi ha el tema I can't stand it inclòs en el seu primer àlbum StreetMoves (1990). L'actuació és de l'any 1990 en un famós festival musical italià. Haddaway és un interpreti alemany molt recordat pel seu tema What is love? del seu primer àlbum The album (1993). Els italians Corona van triomfar amb el tema The rhythm of the night de l'àlbum de el mateix nom de 1995. L'actuació és a Sant Petersburg el 2013. Eiffel 65 era una banda italiana que ja a finals de la dècada va prendre les pistes amb Blue (Da ba dee) del seu primer àlbum Europop (1999). L'actuació és a Torí el 2011. Guru Josh és un artista britànic autor d'un únic èxit mil vegades versionat de mil maneres diferents, Infinity de l'àlbum de el mateix nom de 1990.
No tot en aquest moviment va ser efímer o fugaç, així tenim als britànics Chemical Brothers que en el seu àlbum Surrender (1999) contenia l'èxit Hey boy hey girl. L'actuació és a Glastonbury 2019. Moby portava temps fent ballar a la gent però va ser amb el seu àlbum Play (1999) que contenia èxits com Bodyrock. I per acabar altres mites com els fanceses Daft punk amb temes com One more time o Aerodynamic del 2000. L'actuació és a Londres el 2007.
Seria estrany que haguessis acabat de veure estar a punt i no haver ballat i amb sort transportat a una altra època.

Comentaris

Entrades populars