En els camps

Hola,

L'esport no podia escapar de la cultura musical i popular moderna, ja que moltes vegades a l'espectador només li queda cantar per animar el seu equip. Això és així sobretot en els terrenys de futbol. Moltes vegades els que canten no saben res de l'origen de la cançó i es produeixen paradoxes que deixarem per a estudis més assenyats. Cadascuna d'aquests temes, una petita part d'ell, o en ocasions tot ell, ho has pogut sentir en els estadis de futbol del món.
Go west és un tema original dels Village people de 1979, però en 1993 els britànics Pet shop boys li van donar nova vida i els camps de futbol l'entonen amb la tornada amb el gastat "lo lo lo ....". El vídeo és una actuació dels britànics. Seven nation army és un tema del 2003 de The white stripes i és un altre himne adoptat en molts camps a el crit de "lo lo lo ...". El vídeo és una actuació d'aquests del 2007. The battle hymn of the republic és un tema que es remunta a meitat de segle XIX i al·ludeix a la guerra antiabolicionista d'Estats Units. El tema el coneix tothom com el Glory glory hallelujah! i el podem sentir la tornada en camps britànics. Can not take my eyes off you és un tema que va fer famós el 1967 en Frankie Valli, però que ara s'utilitzen en molts camps sobretot aquesta part de "I love you baby, lo lo lo....". Just can not get enough és un tema de Depeche mode de 1981, però que ara utilitzen els aficionats de el Celtic per cridar que no en tenen prou. L'actuació és per a la televisió francesa el 1982. When the saints go marching és un himne gospel que es creu creat en algun moment de segle XIX i que el 1938 Louis Armstrong va fer mundialment famós. Ara són els aficionats dels Spurs qui substitueixen la tornada per "When the spurs go marching in". Ni l'òpera s'escapa. Giusseppe Verdi va compondre Aida en el segle XIX i ara molts camp canten part de la seva Marxa triumfal per animar els seus equips.
Guantanamera és un tema tradicional cubà, atribuïda a José Fernández Díaz i que es creu d'inicis de segle XX. En els camps de futbol la sols sentir amb allò de "que malo eres, arbitro, que malo eres ..." on la cançó diu "guantanamera, guajira, guantanamera...". L'actuació és de Compay Segundo a París el 1998. Carnaval tota la vida és un tema de 1992 de Los fabulosos cadillacs i que els fans de Boca han fet seu. L'actuació és de la gira de la banda en 2008. Hi ha temes fets exprés com l'Himne del centenari del Sevilla realitzat per El Arrebato en el 2005, un altre d'aquells temes fets per espantar l'adversari al sortir a camp. L'actuació és de El Arrebato l'1 de juny de 2005 a la seva presentació oficial. Joaquín Sabina va fer una de les seves grans cançons per al seu Atlético de Madrid, pel seu centenari en el 2003, de les que les grades blanc-i-vermelles canten alló de "que manera de sufrir ...". La força de l'ús i la seva popularitat va convertir el Cant del Barça de Josep Maria Espinàs, Jaume Picas i Manuel Valls creat el 1974 per al 75 aniversari de club en l'himne oficial que fa que cent mil afeccionats a capella intimiden qualsevol rival. Hi ha equips que el seu sobrenom és molt musical com el Vila-real que són el submarí groc, així que el Yellow submarine de The beatles de 1966 no els és estrany, tot i que és un tema utilitzat per moltes mes coses sempre amb el gastat "lo lo lo. .. " l'actuació és de Ringo Starr a Nova York el 2009. You'll never walk alone és un tema de 1945 de Richard Rodgers i Oscar Hammerstein II que el van compondre per al musical Carousel. El 1963 Gerry and the pacemakers el van versionar i els seguidors de el Liverpool ho van adoptar per espantar tot equip que trepitja Andfield. We are the champions és l'himne adoptat per celebrar oficialment la victòria d'un campionat. El tema és original dels britànics Queen de l'any 1977 i l'actuació és a l'estadi de Wembley, un dels mítics estadis de tots els temps, el 1985.

Comentaris

Entrades populars