L'ampolla

Hola,

Fa unes setmanes de la fi de l'estat d'alarma. La gent ha començat a sortir al carrer saltant-se les normes que han regit durant els últims mesos, no tothom, però si en un nombre significatiu. Es van celebrar unes votacions a Madrid. Els bars i restaurants poden obrir més hores. Viatges a segones residències. Arribada de turistes estrangers. Els centres comercials comencen a acumular milers de persones... però els casos no es disparen.
L'altre dia vaig estar comprant-me unes sabates, ja tocava canviar-los des de fa gairebé un any però per això de la pandèmia ho vaig anar ajornant. La botiga que ven les sabates que m'agraden està en un centre comercial i allà vaig anar. Si et paraves a mirar els milers de persones que per allí passejaven, així sense mirar-s'hi massa, només un 20% tenien més de 60 anys. Així que suposant, i és molt suposar, que aquests estaven tots vacunats el 80% dels presents no ho estaven. Caminaven mirant aparadors, es trobaven amb amics, esperaven en llargues cues el poder entrar als locals, conversaven alegrement a les terrasses. Amb distància social i grups bombolla? Els meus collons. També cada vegada veig més gent sense la mascareta, no amb la mascareta baixada, amb excuses mil.
Això és així des de fa prou dies que si em crec tot el que m'han explicat durant aquest darrer any, la xifra d'infeccions ja estaria disparada i no ho ha fet. Ara escoltarem coses de l'estil de infectivitat explosiva, que si efectivitat de controls, que si l'efecte de les vacunes. A hores d'ara, avui, ara, els mitjans que hem posat per mitigar els efectes del virus no són els suficients per als efectes que estem detectant. M'explico. Ens diuen que l'ampolla està plena d'aigua, ens posem un got i a l'intentar posar-nos un segon ja no surt res. O l'ampolla no era plena com ens han dit o no hi cap tanta aigua com ens han dit o hi ha alguna cosa que desconeixem que impedeix que surti l'aigua o alguna cosa ha fet que s'evapori. Només sóc jo a l'únic a què no li quadren les dades?
Autor: engin akyurt

Comentaris

Entrades populars