Control mental


Hola,

La tecnologia és bona o dolenta segons el seu ús. Els militars fan anys intentant aconseguir interfícies cerebrals per controlar armes i soldats. Encara que una vegada tinguem l'estudi sobre el cervell sempre hi ha bones idees.
La universitat Carnegie Mellon i la universitat de Minnesota han presentat el que han anomenat "Avanç no invasiu en el control mental d'extremitats robòtiques". O sigui moure un braç robòtic amb la ment. Si et sona que això ja estava fet, tens raó, l'avanç està en el terme no invasiu. Ja teníem força dominat això de que un braç robòtic e mogues amb nomes pensar-hi. El problema venia que per col-locar la interfície et foradaven el crani. Ara es un "simple" casc el qual ja es capaç de detectar las ones del cervell sense necessitat de foradar el cap.
continua essent una inteficie força farragosa però de moment els usuari objectius, gent amb un alt nivell de paràlisis, tampoc els incomode massa ja que tenen limitats els seus moviments. En canvi no afegeixen un handicap mes que es tindre foradat el cap que es una font d'infeccions. Així que d'aquí a miniaturitzar els seus components no ens durà gaire temps, i si és funcional i usable, els usos i beneficis seran importants.

La investigació la teniu aquí.


Bin He: Breakthrough in Non-Invasive Mind-Control of Robotic Limbs

Comentaris

Entrades populars