Deepfake i cinema

Hola,

Recordo com a principi dels 90, abans inclús que Spielberg fes ressuscitar els dinosaures a la gran pantalla, que les noticies parlaven de la fi dels actors de carn i ossos. Que amb "alló" dels ordinadors ja es podien fer actors virtuals.
No era cert del tot, la tecnologia d'aquell moment no ho permetia. Llavors va arribar Jurassic park (1993), Forrest Gump (1994), Titanic (1997), Matrix (1999), El senyor dels anells (2001),... amb gent que sempre ha volgut innovar al comandament que han fet avançar molt en aquesta tecnologia.
Ara en canvi estem en el moment del deepfake. Amb un ordinador no molt potent i imatges podem realitzar muntatges de vídeos sorprenents. Si fa por veure lo fàcil que es fer dia a un fals president dels EUA qualsevol cosa o veure lo fàcil que es posar en el cos d'una actriu porno la cara de Gal Gadot, en canvi es molt interessant el que fa aquest tal  Ctrl Shift Face.
En els dos vídeos veiem a Buill Murray a La jaqueta metàl-lica (1987) en lloc de  R. Lee Ermey o a Jim Carrey en El resplendor (1980) en lloc de Jack Nicholson.  Això en el cinema obre possibilitats infinites. Des de dobles d'acció els que ja no distingiràs de l'actor fins que els personatges històrics tinguin les cares, o tot el cos, que tenien en realitat. L'actor continuaria actuant, continuaria donant els seus gestos al personatge, però no la seva aparença. Temps al temps.




Wes Anderson's Full Metal Jacket: E01 - This is my rifle [DeepFake]




The Shining starring Jim Carrey : Episode 1 - Concentration [DeepFake]

Comentaris

Entrades populars