Els forats negres súper massius ja no són el que eren

Hola,

Tornem a tenir un altre d'aquests exemples que fan odiosa la ciència. Reconeix els seus errors i els corregeix cosa que no fa tothom, però fins a aquest moment es tanca en una única veritat perquè segons deien aquesta era la bona. No em refereixo a certeses com el cel és blau, l'aigua mulla i les dones tenen secrets, sinó a coses com "Els forats negres són la resulta de l'explosió d'una estrella i els forats negres supermassius doncs també".
Un forat negre és l'horrible conseqüència d'unes espantosos fets. Arribat el final de la vida d'una estrella aquesta creix a causa de que està cremant les seves últmias reserves de combustible nuclear que conté. Asseguren que quan ho faci el Sol deborará tot el que trobi fins passat Mart. Un cop ha consumit tota la seva energia que empenyia la seva massa a créixer, la gravetat guanya la partida i la comprimeix al màxim. Fins al punt que no pot comprimir-se més i explota en forma de supernova. Tota l'energia continguda s'escampa per l'espai mentre queda un punt microscòpic on es condensa tota la massa del que era aquella estrella. Tanta massa en tan poc espai genera una força de gravetat tan intensa que absorbeix tot el que queda al seu abast, fins i tot la llum.
Fins ara es deia, i pobre de qui no ho digués, que els forats negres supermassius eren el mateix però a lo bèstia i amb temps per créixer. El que no ens deien, o ho feien amb la boca petita, és que el temps estimat perquè això passés no quadrava amb el temps que estimem que té l'Univers. Ara la nova teoria diu que aquests forats no es van formar a partir d'una estrella, sinó que són punts supermassius que "van néixer" al "mateix temps" que l'Univers i que en acabar de formar-se, totes les forces d'aquest van estancar el seu creixement.

No dubto que segur aquestes línies poden contenir incorreccions científiques per això us deixo l'informe aquí i l'explicació en forma de notícia per José Manuel Nieves aquí. O l'explicació de Muse aquí.


Comentaris

Entrades populars