Germans de banda

Hola,

Això de fer música es porta moltes vegades a la sang i en els gens, així que es donen casos que gent que els comparteixen, s'ajunten a una banda o formen una. De vegades aquests germans són l'ànima de la banda, de vegades estan eclipsats per l'estrella del grup, però sempre li donen un toc diferent a la mateixa.
Lola és el nom d'aquest home amb cos de dona que beu cherry cola. El tema és de 1970 i pertany a la banda The Kinks. Els germans a la banda són Ray Davies, líder i cantant, i el seu germà Dave a la guitarra solista. L'actuació és per a la televisió en 1972. Al costat dels ABBA que arribarien més tard els Beach boys són potser el millor grup d'harmonies vocals de la història de la música popular moderna. Aquí els germans són Brian (veu i el geni compositor amb veus en el seu cap), Dennis (veu, teclat i bateria) i Carl Wilson (veu). A la banda també hi ha el seu cosí Mike Love (veu). El tema és Good vibrations de 1966 mentre que l'actuació és de 1979 per a la televisió. No és deixeu enganyar per les estrofes, Whipping post és un tema instrumental per a lluïment d'alguns dels millors guitarres de la història, com ho són The Allman brothers. Duane (guitarra solista) i Gregg Allman (guitarra i teclats) són els germans que donen nom a la banda. El tema està compost a la fi del 1969 al festival de Fillmore East és on ho van fer famós. The Jackson 5 ho diu tot. Tota la part masculina de la família Jackson va passar per la banda Michael (futur rei del pop), Jackie, Tito, Germain i Marlon, i mes tard Randy. El tema és el seu famós ABC de 1970 i el vídeo és d'una actuació de l'època per a televisió. Diuen que Richard Carpenter li encantava això de la música i que la seva germana Karen es va posar a tocar la bateria amb ell perquè muntés una banda i deixés de molestar. Aquests germans van compondre durant els 70 algunes de les millors cançons romàntiques, on la veu cantant i protagonisme va acabar sent per Karen. El tema és Close to you de 1970 i l'actuació és d'un any mes tard. Alguns consideren a la Creedence Clearwater Revival la millor banda de rock de tots els temps. Tot i que el geni de John Fogerty (veu, guitarra, geni creatiu i ànima del grup) ho eclipsava tot el seu germà Tom hi era al costat amb la guitarra solista. El seu himne Proud Mary és de 1969, mateix any d'aquesta actuació.
Tot i que el cor dels AC/DC serien les seves dues veus cantants que han tingut, la seva ànima la formen els germans Angus (guitarra solista) i Stevie Young (guitarra). Aquí hi amb el seu tema Let there be rock de 1977 encara que l'actuació és a Glasgow el 1978 amb Bon Scott a la veu. Curiós que una de les bandes amb un dels millors guitarres de la història sigui recordada per un riff tocat amb un sintetitzador. Aquest tema és Jump de 1984 dels Van Halen, banda formada per Alex (bateria) i Eddie Van Halen (guitarra solista). L'actuació és d'aquella època. Una altra curiositat és que un tema tan pop com Manic monday de 1986 sigui un dels grans èxits d'una de les grans bandes rock femenines. Encara que tota l'atenció es la portés Susanna Hoffs a la banda estaven Debi (bateria) i Vicki (guitarra solista) Peterson. L'actuació és a Pittsburg aquest mateix 1986. The Corrs és un nom que deixa poc marge al dubte. Els germans Corrs Andrea (veu), Caroline (bateria), Sharon (violí) i Jim (guitarra) són famosos per barrejar els sons de la seva Irlanda natal amb sons pop. Una mostra és aquest Runaway de 1995 que els veiem interpretar a Dublin el 2000. Crowded house és la banda de Neil i Tim Finn que es van encarregar de les millors cançons pop de finals dels 80 i principis dels 90 com aquest Weather with you de 1992. L'actuació és de 1993. Liam Gallagher és el tipus carismàtic que canta bé però no compon, mentre que Noel és el geni compositor que fa un pas enrere perquè el seu germà llueixi. Encara que tots dos tenen un caràcter tan explosiu que van acabar barallant-se tan fort que van destruir una de les millors bandes de la història. La banda es deia Oasi i aquest és un dels seus himnes, Champagne supernova de 1996. L'actuació és d'aquest mateix any en Knebworth. Kings of leon és la banda dels Followill, Calleb (veu i guitarra), Jared (baix i teclats) i Nathan (bateria) amb el seu cosí Matthew (guitarra solista). El tema To use somebody és de 2008 i l'actuació de l'època per a la televisión. Jared Leto tant et guanya un Oscar com és millor vestit en una gala d'alta costura, com si l'hi demana el seu germà Shannon, munten una banda referència de tots els milenials. El tema és The kill de 2006 i l'actuació és de 2013.
Hi ha moltíssimes mes bandes compostes per germans, i com veureu també s'han inclòs alguns cosins, que són com els altres germans. El tenir germans en una banda no la fa ni millor ni mes duradora, simplement diferent ja que part dels seus membres amb només mirar-se ja ho han dit tot.



Comentaris

Entrades populars