La mentida de l'obsolescència

Hola,

Tens aquell mòbil, super avançat, que estarà obsolet en pocs anys després de comprar-lo i diràs que es el futur. Mentre la NASA ha comunicat  que vol fer-li un parell de retocs a distancia perquè les dos sondes Voyager  aguantin alguns anys mes. Ambdós van partir de la Terra al 1977 i ambdós ja es troben fora del nostre sistema, la Voyager 1 des de octubre de 2018 i la Voyager 2 des de desembre de 2018.
Be, d'acord, son la NASA i aquest nois fan coses guais, però es que el teu mòbil no aguanta la comparació. Tecnològicament aquest mòbil que caduca en uns mesos es molt mes potent que qualsevol de les dos sondes. Les voyager porten computadores, càmeres de fotos, comunicadors,.... realitzats amb components de fa 40 anys. Busqueu les característiques del processador del mòbil, de la càmera o dels diferents tipus de aparells de comunicació que porta i compareu amb el que es podia fer fa 40 anys. En canvi aquests aparell porten viatjant per l'espai 40 anys suportant condicions que el mòbil no si ha trobat mai i continuen funcionant. Es estrany que mòbils durin tant poc en comparació essent mes modern i treballant en condicions millors, no?
Deixant la obsolescència programa de banda, la NASA, vol que les seves sondes continuïn enviant dades d'aquells llocs on no hem estat mai, però els recursos s'esgoten i les condicions empitjoren. Així que han comunicat que van a fer-lis un parell de retocs, a distancia, perquè aguantin el màxim possible enviant-nos informació. També es curiós que no haguem enviant mes sondes en d'altres destins. Potser ja no se'n refien dels components moderns (No de debò, nomes es per política).

Comentaris

Entrades populars