La tercera generació

Hola,

Ja he parlat d'això aquí alguna que una altra vegada. Hi ha un estudi/teoria al que podríem anomenar "El desarrelament de la tercera generació", que explica els problemes de les terceres generacions en famílies d'immigrants. Simplificaré l'explicació. La primera seria els membres de la família que arriben al nou lloc. Segueixen tenint forts llaços amb els seus llocs d'origen, tradicions, idioma,... i en molts casos mai arriben a considerar-se part del lloc on viuen i fins i tot al final de la seva vida tornen a al lloc d'on van marxar. La segona generació són els seus fills. Educats i criats per complet en el lloc de destinació, però que gràcies al fort vincle amb els seus progenitors tenen tant sentiments d'unió per llocs, tradicions, idiomes,... dels seus pares amb els que han tingut poc o cap contacte, així com pels llocs, tradicions, idiomes,... d'on viuen. La tercera generació són els fills de la segona, néts de la primera. Com els seus pares han estat educats i criats per complet al lloc de destí però a diferència d'aquests els vincles amb els llocs, tradicions, idiomes,... dels seus avis és nul.
Sabent que cada persona és un món i que no es pot generalitzar, els membres d'aquestes terceres generacions, deixant a part la xenofòbia, el racisme i la discriminació, poden arribar a pensar que no pertanyen a cap part. D'una banda no creuen tenir ja res en comú amb els seus avis però en canvi a primer cop d'ull visceral, que ens retreu als instints de quan vivíem en manades i clans, l'altra gent no aprecia diferència entre ells i els seus avis. Això podria ser considerat fins natural encara que demostra una gran fallada cultural, però si anem un pas més enllà entrem en la xenofòbia, racisme, discriminació....
Tot i que per raons polítiques i per desviar l'atenció d'altres temes, això és el que està fent el president del que diuen és el país mes poderós del món amb quatre congressistes. Fa uns dies aquest els va dir a aquestes congressistes: "Si no els agrada aquest país, que es vagin" A excepció d'una d'elles que va arribar com a refugiada, les altres pertanyen a aquestes segones, terceres o més generacions de les que parlo, però totes són ciutadanes del país sinó no podrien ser congressistes. Això l'esmentat president ho sap i les seves declaracions estan fetes expressament per provocar en els seus seguidors una reacció xenòfoga, racista i discriminatòria ... per raons que aquí no vénen al cas. El curiós en aquest cas és que ell, com elles, també pertany a aquesta tercera generació i la seva dona directament a la primera, pel que els seus fills a la segona.
Des de l'explosió de la globalització aquests tercers generacions són cada vegada més habituals a tot arreu, així que urgeix un canvi de xip cultural o per no agreujar mes el problema. Hem de deixar de jutjar els regals per la caixa en la que vénen.




Comentaris

Entrades populars