Live Aid 1985

Hola,

El Live Aid de 1985 es el primer dels concerts plens d'artistes famosos i amb fins solidaris. L'idea part de Bob Geldof i Midge Ure per ajudar a pal-liar la fam a Etiòpia. Així que van pensar reunir els seus col-legues en dos escenaris un 13 de juliol de 1985. Un a l'estadi de Wembley a Londres, l'altre al estadi John F. Kennedy de Philadelphia i retransmetre l'esdeveniment per tot el mon i que el mon donés tot el que pogués. La llista dels participants fou llarguíssima, tots tenien uns 20 minuts per actuar. Aqui teniu uns breus extractes del que fou.
El concert de Londres va començar a les 12 hores, i el van obrir els Status Quo. Eren les 17 hores de la tarda quan van apareixer els irlandesos U2 per cantar un parell de cançons, la primera aquest Sunday bloody Sunday de 1983. Darrere d'ells van pujar a l'escenari els Dire Straits que van interpretar aquest Money for nothing de 1985 on per primera (i única?) vegada Sting, que feia les veus en el tema, compartia escenari amb ells. Llavors va arribar el moment que tots recorden i que mes s'ha mitificat, la tornada els escenaris de Queen, en el que diuen es una de les seves millors actuacions. Entre els sis temes que van tocar està aquest Radio Ga Ga de 1984. Darrere d'ells va pujar al escenari David Bowie, qui va acabar els seus quatre temes amb aquest Heroes de 1977. A l'acabar Bowie van pujar al escenari The who acabant amb aquest clàssic Won't get fooled again de 1971. Els que va seguir el piano i la veu de Elton John, i entre els seus temes aquest Rocket man de 1972. I tancant el concert el Let it be de The beatles de 1970, amb Paul McCartney, David Bowie, Bob Geldof, Alison Moyet i Pete Townshend.
A Philadelphia començaven amb Bernard Watson quasi a les 9h del mati. Els Black Sabbath van aparèixer quasi a les 11 del mati i van acabar amb aquest Paranoid de 1970.  Era a prop del migdia quan va fer aparició el canadenc Bryan Adams. Entre els seus himnes va fer sonar aquest Kids wanna rock de 1984. Coménçaba la tarda i Madonna va fer la seva aparició amb el seu tema Holiday de 1983. Just darrere d'ella va pujar a l'escenari Tom Petty & the heartbreakers amb temes com aquest American girl de 1976. Ja era de nit quan Eric Clapton va fer sonar la seva Layla de 1970. Darrere d'ell va pujar Phil Collins qui hores abans havia estat a Wembley i va repetir dos dels temes que ja havia tocat, un d'ells aquest In the ir tonight de 1981. I fou ell qui va donar pas els Led Zeppelin els que van començar descarregant amb Rock and roll de 1971. No estaven anunciats i al igual que passava amb Queen suposava el seu retrobament sobre un escenari en anys.
Al final ambdós concerts tots els participants van pujar i van entonar una cançó conjunta. A Philadelphia va ser We are the world d'aquell mateix any 1985. A Londres va ser Do they know it's Christmas? composta per l'esdeveniment.
El Live Aid es una d'aquelles coses succeïxen poques vegades a la historia, però que succeïxen.

Comentaris

Entrades populars