Musica per viatjar a les estrelles

Hola,

Els creadors de les cançons populars modernes no han estat aliens els viatges espacials i els han servit com a inspiració o com a excusa per explicar-nos histories. Aquesta es una petita llista per si algun dia has de viatjar a l'espai.
Space oddity de David Bowie va ser enregistrada i treta al mercat per coincidir amb l'arribada de l'home a la Lluna, tot i que està inspirada en la pel-lícula de Stanley Kubrick  2001: Odissea a l'espai de 1968. La cançó va aparèixer el 11 de juliol de 1969 mentre que la actuació es a Londres al 1973. Walking on the moon de The police va sortir al 1979 i segons el propi Sting res te a veure amb la Lluna que només li servei de metàfora. La actuació es a Atlanta al 1983. We are all made of stars es un tema de Moby del 2002 escrit per la sensació que va tindre el dia del seu aniversari (11 de setembre) del 2001 quan al despertar a la seva casa a Nova York va veure com impactaven els avions contra les torres bessones. La actuació es a Los Angeles al 2014. Man on the moon del grup R.E.M. es un tema de 1992 dedicat a Andy Kauffman, on en la seva tornada diu "... si t'has cregut que han posat un home a la Lluna". La actuació es a Austin al 2010. El tema Rocket man de Elton John es de 1972 i segons Bernie Taupin, autor de la lletra, està lleugerament inspirada en el tema Space oddity de Bowie però que te mes a veure amb estar allunyat d'algú estimat. La actuació es a Londres aquell mateix any.Life on Mars de David Bowie de 1973 tracta sobre una separació i mentre es dol es pregunta si haurà vida a Mart. Black hole sun de Soundgarden tampoc te res a veure amb l'espai, simplement va ser una bonica imatge que li va vindre al cap a Chris Cornell mentre la componia. El tema es de 1993 per la actuació es a Los Angeles al 2014. Muse te un munt de temes de temàtica espacial com aquest Starlight de 2006, tot i això aquest tema tracta sobre la pèrdua d'algú estimat. La actuació es a Londres al 2008.
Fly me to the moon es un dels clàssics de Frank Sinatra. La versió de Sinatra es de 1964 tot i que el tema original es de Bart Howard que la va compondre el 1954. Tot i això la NASA es va fer seu el tema per l'arribada de l'home a la Lluna. La actuació es a Saint Louis al 1965. The joker de la Steve Miller Band es un tema de 1973 i poc te a veure amb l'espai però fa servir al començament la frase "Algunes persones em diuen el space cowboy", que es com s'anomena sovint els astronautes. Spaceman es un tema de The killers del 2008 on el terme astronauta es una excusa per fer quedar millor la lletra. La actuació es a Londres al 2008. Tornem a escoltar a Muse i el seu tema de 2006 Supermassive black hole i com d'altres casos el fet astronòmic es només una bonica metàfora d'una relació. La actuació es a Londres al 2008. Mr. Spaceman de The byrds de l'any 1966 i te una temàtica psicodèlica en la que li parlen a un home de l'espai. La actuació es per la televisió italiana aquell mateix any. Leaving on a jet plane es un tema de John Denver de 1969 i ens parla de la vida de un pilot, que pot ser d'una nau espacial o no. La actuació es en concert a Austràlia al 1977. '39 es un tema de Queen de 1975 i ens parla de la historia de uns viatgers espacials. La actuació es a Londres al 1979. Acabem amb A sky full of stars del grup Coldplay de l'any 2014. Tema amb tocs electrònics gracies a Avicii on de nou les estrelles son només una al-legoria, la actuació es d'aquell mateix any.
Hi ha àlbums complerts de David Bowie, de Muse,... amb referencies a l'espai exterior però aquesta només es una petita llista per si algun dia necessites viatjar a l'espai i vols enyorar la Terra.

Comentaris

Entrades populars