Primera passa lunar

Hola,

Era el 20 de juliol de 1969, Armstrong, Aldrin i Collins portaven gairebé quatre dies a bord de l'Apollo XI. El mòdul lunar es va separar i va va allunar en el que anomenem el Mar de la tranquil·litat. En aquest mòdul només hi anaven Armstrong i Aldrin mentre Collins va continuar orbitant la Lluna a 11km d'alçada. Armstrong va ser el primer en baixar i va pronunciar la frase (03:56:15): "Aquest es un petit pas pel home; un salt gegant per la Humanitat". Posteriorment Aldrin va baixar i va dir: "Quina magnífica desolació!" Per primera vegada un humà trepitjava un objecte estel-lar que no fos la Terra.



Apollo11: Lunar Landing July 20, 1969


Armstrong i Aldrin van estar un parell d'hores voltant per la superfície lunar. Van recollir uns vint quilos de mostres, van tornar cap el mòdul i uns dies mes tard ja estaven tots tres de nou a la Terra. En total hem enviat a 24 persones cap a la Lluna, de les quals només 12 han trepitjat el satel-lit. Els de l'Apollo VII, Apollo X i els famosos del Apollo XIII van tindré que tornar sense poder allunar. A més en aquests anys tant soviètics com nord-americans van estat enviant missions no tripulades.
Totes aquestes missions eren per guanyar la famosa cursa espacial, una simple demostració de força que ho podien fer. I quan ha no hi havia res mes a demostrar vam deixar d'anar-hi. Així fa uns dies l'actual president dels Estats Units deia que no sabia perquè la NASA volia tornar a la Lluna que això ja ho havíem fet.
En aquest segle XXI els xinesos també han fet allunar algun aparell no tripulat, la India i Israel, també ja ho han intentat sense gaire èxit. SpaceX espera portar turistes espacials al voltant de la Lluna també en uns anys. Les raons actuals per tornar a la Lluna son bàsicament dos. Una començar a extreure beneficis de la matèria lunar. L'altre començar a preparar-se per poder anar mes lluny. La NASA espera tindre una estació habitada a la Lluna en el 2028 i fins llavors hi hauran diverses missions prèvies amb l'objectiu de preparar-ho tot per que en la dècada dels 30 poder sortir cap a Mart.
Esperem que en el centenari del primer home a la Lluna haguem avançat mes que en aquests 50 primers anys.

Comentaris

Entrades populars