La practica fa la perfecció

Hola,


Una frase que t'hauran dit, o que hauràs sentit, moltes vegades és: La pràctica fa la perfecció. És un d'aquells mantres que repetim els humans i no li falta de raó. Potser per això aquesta mateixa tècnica la utilitzen en la creació d'intel·ligència artificial.
La funció de la programació és esperar rebre unes dades i donar una resposta. El programador dissenya totes les opcions que es poden donar i quan es rebin les dades, donarà una resposta. Si s'ha programat una calculadora, el programa espera al tecleig d'un nombre, el tecleig d'una operació, el tecleig d'un altre nombre i quan es tecleja el signe igual es realitza l'operació. En canvi quan es programa una intel·ligència artificial només se li donen uns paràmetres, ella ha de trobar una solució i si ha encertat se li donen punts o se'ls treuen si dóna una solució incorrecte. El que no se li diu mai a intel·ligència com ha d'arribar al resultat. Li diuen, es teclejaran uns valors a la calculadora i el resultat és aquest, el que faci per arribar a aquest resultat és cosa seva. Llavors, com arriba la intel·ligència al resultat? A base de pràctica. La intel·ligència prova totes les possibilitats fins trobar totes les formes de donar la resposta buscada. En intentar totes les maneres acaba topant amb solucions que als humans no ha passat mai. Per exemple, en entrenaments d'intel·ligències per jugar a escacs, aquestes arriben a fer moviments, sacrificar peces, que cap jugador d'escacs faria però la intel·ligència acaba guanyant amb aquests "estranys" moviment que és el resultat esperat.
Aquest és un dels temors dels contraris al desenvolupament d'aquestes tecnologies, ja que diuen que pot ser que aquestes, un cop alliberades, arribin a la conclusió que la millor manera de funcionar és sense aquests molestos humans. Us deixo aquest vídeo de Dot CSV, on us explica amb més detall un d'aquests exemples.




¡Esta IA juega al ESCONDITE demasiado bien!

Comentaris

Entrades populars