Rocketman

Hola,

Rocketman és el títol d'una cançó d'Elton John de 1972 i que també dóna nom a la pel·lícula musical que repassa part de la seva vida que ha sortit en aquest 2019. Aquest mateix any Reginal Dwight, que és el nom amb el què va néixer fa 72 anys ha començat anunciar la seva retirada. Ara es compleixen 50 anys del seu debut oficial, carrera que ha omplert a parts iguals de genialitat i polèmica. I aquests són només uns apunts de la seva música.
Saturday night 's (Alright for fighting) és tota una declaració d'intencions. El tema és de 1973 del seu famós àlbum Goodbye yellow brick road. L'actuació és a Londres el 1984. The bitch is back pertany al seu disc Caribou de 1974, l'actuació és Los Angeles el 1975. Your song és la primera cançó que el va portar a ser conegut a tot el món. Pertany al seu segon àlbum, que es diu com ell i és de 1970. L'actuació és a Nova York 10 anys més tard. I want love és un tema de 2001 per al seu àlbum Songs from the West Coast. Tema amb el que reiniciava la seva col·laboració amb l'escriptor de les seves millors lletres i amic Bernie Taupin, després d'anys sense treballar junts. L'actuació és d'aquest any a la televisió britànica. Crocodile rock és del seu disc de 1973, Do not shoot em I'm only the piano player. El títol de l'àlbum ve d'una broma entre ell i el seu amic Groucho Marx, i si ens fixem bé en la portada d'aquest àlbum es veu un pòster d'una pel·lícula dels germans Marx, Els germans Marx a l'Oest (1944). L'actuació és a Londres en aquesta època. Al mateix àlbum pertany Daniel i l'actuació sembla per algun programa de televisió de l'època. Tiny dancer pertany al seu disc Madman across the water de 1971. El tema va tenir una segona vida d'èxit a partir de la pel·lícula Gairebé famosos (2000), on es dóna una de les grans escenes de la història del cinema quan els seus protagonistes es posen a cantar-la. L'actuació sembla l'assaig per a un programa de televisió. Les dues següents actuacions són per al Live Aid de 1985 en l'escenari de Wembley. Per a la primera cançó, Do not go breaking my heart, s'acompanya de Kiki Dee amb qui ja va gravar el 1976 el tema per la seva recopilació de grans èxits. El següent és Do not let the sun go down on me, cantat a duo amb George Michael, que pertany al seu àlbum de 1974. Sorry seems to be the hardest word pertany a un doble àlbum de 1976 anomenat Blue moves. L'actuació és per a la televisió anglesa en aquesta època.
Goodbye yellow brick road és el tema que dóna nom a l'àlbum del mateix nom i que fa referència al camí de rajoles grogues de la pel·lícula El mag d'Oz (1945). L'actuació és a Londres el 1976. Deu anys més tard era a Sidney interpretant I'm still standing del seu àlbum Too low for zero de 1983. Sad songs (Say so much) pertany a l'àlbum Breaking hearts de 1984. L'actuació és a Nova York en 2001. Nikita pertany al seu àlbum Ice on fire de 1985 que és de quan és aquesta actuació per a la televisió. La versió del disc té a un jove George Michael en els cors. Candle in the wind és una cançó dedicada a Norma Jean, és a dir Marilyn Monroe. Pertany al seu disc de 1973 i aquí el veiem interpretar 3 anys més tard a Londres. La cançó va tenir una segona vida quan per al funeral de la princesa Diana de Gal·les, Bernie Taupin va adaptar la lletra. En les dues següents actuacions està acompanyat a la guitarra per Mark Knopfler, i membres de Dire Straits, i per Eric Clapton i alguns dels seus habituals músics. El primer tema és I guess that 's why they call it the blues del seu disc de 1983. L'actuació és de 5 anys mes tard a Tòquio. L'altra és Sacrifice del seu àlbum Sleeping with the past de 1989, mentre que l'actuació és de 1990. Rocket man és de 1972, del seu àlbum Honky Château. L'actuació és d'aquest mateix any a Londres. Bennie and the Jets és del seu famós àlbum de 1973 i l'actuació és a Nova York el 1980.
La vida d'Elton John és la demostració que perquè estiguis molt dotat per a alguna cosa, la teva vida no ha de ser precisament fàcil a tota la resta.

Comentaris

Entrades populars