Sense sentit

Hola,

Ahir es va fer púbica la sentència i les penes als acusats d'això al que han anomenat "judici al procès":

Oriol Junqueras, 13 anys de presó.
Turull, Romeva i Bassa, 12 anys.
Carme Forcadell, 11 anys i 6 mesos.
Forn i Rull, 10 i 6 mesos.
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, 9 anys.
Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, 10 mesos de multa, amb una cuota diaria de 200 euros

La sentència diu que no va existir rebel·lió, que no hi va haver cop d'estat, que el que hi va haver va ser encoratjar la gent perquè impedissin el compliment de resolucions judicials, és a dir sedició. A partir d'aquí tota la resta perd el sentit.
Si els propulsors de la sedició va ser la Generalitat per què Junqueras no té la mateixa pena que Turull, Romeva i Bassa o per què això no tenen la mateixa que Forn i Rull o per què ni entraran a la presó Vila, Borràs i Mundó? L'explicació serà que tot depèn de la seva implicació. Bé, llavors per què de la pena a Forcadell, Sànchez i Ciuxart que no eren part del Govern de la Generalitat?
A part la presidenta del Parlament, Forcadell, té mes anys que alguns dels responsables de la Generalitat. L'explicació és que algú va pensar en ella perquè acudís a una reunió de la Generalitat per muntar les votacions de l'1 d'octubre. Mai la van convidar i ella no va acudir, però que algú digués en el judici que va pensar li han sumats 2 anys i 6 mesos mes a la seva pena.
Les raons amb Sànchez i Cuixart freguen la bogeria. Se'ls acusa d'instigar que el 20 de setembre la gent impedís a la comissió judicial realitzar el seu treball, que si va realitzar. Tanta gent es va congregar al lloc que si haguessin volgut, haguessin impedit qualsevol cosa, però mai van voler. Només protestaven.
Segurament és un descuit, però la sentència acusa Borràs d'organitzar les escoles per a la votació de l'1 d'octubre com a consellera d'Educació, càrrec que mai ha ocupat i no havent tingut mai cap control amb aquesta conselleria.
Hores després de la sentència s'ha tornat a reactivar l'euro-ordre contra Puigdemont, President de la Generalitat l'1 d'octubre i que fa anys que viu a l'estranger. Per què no s'ha reactivat als altres consellers que també estan vivint a l'estranger?
Per què Vila, Borràs i Mundó que han deixat el món de la política no han entrat a la presó? Si no és un judici per les seves idees, que només és pels fets comesos, quanta casualitat que els menys culpables segons la sentència siguin els que han dimitit, no?
Tot això, sense ser molt llest, sense saber de lleis, fa que et plantegis què passarà quan gent es concentri en un futur per protestar pel que sigui?. Quan un jutge hagi ordenat un desnonament d'una família pobra i els veïns es neguin. Quan estudiants es manifesten dins de la rectoria per l'augment de taxes i un jutge digui que els desallotgin. Quan decideixin pujar-nos els impostos, construir una carretera per mitjà del poble o del bosc, quan buidin un riu per regar camps de golf, .... quan es legisli alguna cosa injusta, es doni l'ordre de posar-ho en marxa i algú se li acudeixi protestar. O sigui una dictadura.
L'últim sense sentit és que ens han sentenciat a gairebé un centenar d'anys a tots els catalans, ens diuen terroristes i ens diuen que és el punt final de la història. Que ens oblidem. Que som idiotes i ens van enganyar. Recorden que nosaltres estàvem aquí?


Comentaris

Entrades populars