Benvinguts a la dictadura digital

Hola,

Fa uns dies ja va sortir la proposta, la teniu aquí, i ahir els nostres estimats representants polítics la van aprovar sense ni parpellejar. A més l'actual vicepresidenta en funcions va sortir a mentir-nos a la cara, però la gent devia semblar-li bé ja que no he sentit grans queixes a part de la gent de el sector o potser és que no ho han entès.
La ja nova llei permet el Govern de torn poder prendre el control sobre la connexió d'internet a Espanya, en qualsevol moment, sempre que es compleixin certes condicions. El primer problema és que aquestes condicions són genèriques i interpretables: "Cuando cree graves problemas económicos u operativos a otros proveedores o usuarios de redes", "amenaza inmediata y grave para el orden público",... Aquestes condicions en mans d'un Govern extremista poden ser molt perilloses i coartar les nostres llibertats i a sobre s'empararan en una llei (mal feta). La part de control de la connexió a internet va molt més enllà que no ens deixin accedir a una pàgina de descàrregues il·legals de pel·lícules. En uns deu anys els cotxes seguiran sense volar, però ara mateix tots els smartphones ja es connecten a la xarxa. Estem començant a implantar el 5G, que a part de més velocitat, ens permetrà connectar-nos amb facilitat amb la tele, la rentadora, la neveres, les persianes, els llums, l'estufa, ... Molta gent ja no veu la televisió emesa per ones sinó que la majoria de consum es fa via internet (movistar, vodafone, jazztel, ...) o directament a internet (Nexflix, HBO, Amazone prime, ...) Segurament a Elon Musk li costarà implantar els seus cotxes autònoms, però en 10 anys sembla complicat que puguis ni encendre el teu cotxe sense connexió a internet. I gairebé és impossible ja avui dia pagar qualsevol cosa si un o tots els passos del procés no es fan via internet. Doncs tots aquests serveis ara mateix poden ser suspesos en un tres i no.
Després a nivell tècnic cal afegir que la llei rebutja l'ús, de moment, del blockchain. Resumint ràpid i malament és com si ens obliguessin a tots treure les portes de les nostres cases perquè el govern no creu en els panys, perquè darrere d'una porta amb pany es pot estar cometent un delicte. Així que quan la vicepresidenta en funcions va dir ahir: "para proteger derechos y libertades de los administrados en relación a las administraciones públicas y de las relaciones entre administraciones públicas para ofrecer más seguridad y más garantía en la forma en que los ciudadanos nos movemos en las nuevas tecnologías" o no sap el que diu o menteix.
Us imagineu que pot succeir si tot aquest poder s'utilitza malament? Us recordo que 3,6 milions de persones ha votat a un partit com VOX, el qual curiosament ha votat en contra d'aquesta llei, encara que sigui per raons molt diferents a defensar la llibertat. Ningú ens diu que aquesta gent no sigui majoria en uns anys, o que entrin d'alguna manera en el Govern, i llavors una llei feta expressament per aquestes putes merdes que som els catalans, però que per dissimular s'ha deixat oberta a tot el territori, pot convertir-nos en una dictadura digital com succeeix a la Xina. Benvinguts a la dictadura digital.


Comentaris

Entrades populars