La cimera del clima s'en va a Madrid

Hola,

Em sembla curiós veure les coses que els polítics fan per tenir uns vots més, una mica més de poder, com acollir la cimera sobre el canvi climàtic organitzada per l'ONU de el 2 a l'13 de desembre. Aquesta es devia celebrar a Xile, però allà estan immersos en una gran crisi social amb la gent lluitant per la seva dignitat al carrer i no és el millor escenari per acollir un esdeveniment així, el qual requereix molta seguretat tant pels alts mandataris que van i com pels grans disturbis que solen produir-se a el mateix temps als carrers. Així que sense pensar-s'ho dues vegades el govern en funcions d'Espanya s'ha compromès a celebrar-la a Madrid, quan pot ser que arribat aquest dia, que hi hagi al Govern no estigui d'acord en celebrar-la. Us recordo que entre els possibles candidats a estar en el poder aquest dia hi ha diversos que neguen el canvi climàtic.
No menys curiós és que sigui Espanya qui ho celebri. La primera reacció al saber de l'esdeveniment a Madrid ha estat felicitar-se pels diners que guanyarem pel turisme. A més Espanya és l'origen de diverses de les companyies generadores d'energies més importants del món i de les mes contaminants. I el Gobierno no dubta a repetir el orgullosos que se senten d'elles. A part que les mesures mediambientals aplicades són poques, recordem que fins fa poc teníem el famós "impost a el Sol" i que aquestes mesures en els plans dels possibles futurs governants són vagues, sent molt generosos. Encara que hi ha grups d'activistes que protesten setmanalment contra les no mesures els mitjans de comunicació a Espanya els ignoren, i quan un fet succeeix a nivell mundial es riuen o la banalitzen. Tot i això en menys d'un mes la cimera se celebrarà a Madrid.
Mentre a Espanya es banalitza la cimera, l'actual màxima representant de el moviment contra el canvi climàtic, la jove Greta Thumberg, el canvi l'ha agafat al continent equivocat. Recordem que la van ajudar a creuar l'Oceà Atlàntic de manera sostenible per visitar el continent americà, per expandir per allà el seu missatge i acudir al desembre a la cimera de Xile. Ara ha de fer el camí al revés. Durant aquestes setmanes ha estat visitant als que lluiten com ella contra el canvi climàtic i les seves altres joves companyes de lluita. Ha guanyat nous adeptes a la seva causa com pot ser Jane Fonda, que ha canviat la seva residència a Washington per manifestar-se, i ser detinguda per aquest motiu cada divendres (aquí, aquí, aquí). Acudint als mitjans més importants per difondre el seu missatge, fent poderosos amics com Schwarzenegger o Leonardo DiCaprio (tan activista com ella). Ha rebutjat quantiosos premis amb un "La lluita climàtica no necessita més premis". Tot això sense deixar de transmetre a el món que cal escoltar els científics, amb exemples com l'estudi de la foto (Temperatures mitjanes mensuals preses en un punt concret de l'Àrtic a certa altura en els últims 40 anys. No cal dir que en aquest lloc tots els colors haurien de ser blau). Potser es pugui dir més alt però si no ho entens és perquè no vols.




Comentaris

Entrades populars