No donis de menjar al troll

Hola,

La gent això d'acte i  conseqüència no ho té molt per la mà. Al menys aquests que vociferen en els fòrums públics. En un parell de dies els partits d'ultra dreta, que han començat a copar llocs de poder al govern i als ajuntaments, han realitzat un parell de fets de propaganda.
De normal ja proclamen o donen suport lleis a favor d'uns pocs i en contra de la majoria, però aquestes la gent no les percep. Si alguna cosa agrada a aquests partits és que es parli molt d'ells. Així en aquests dies han negat la violència contra les dones o han tret làpides commemoratives a caiguts en la guerra civil, del bàndol que va lluitar contra la ultra dreta. Què han aconseguit? Portades de diaris, altaveu a les xarxes socials, espai a les televisions,... i en tots ells la gent diu el mateix: Que gentussa! Que merdes que són! Com pot ser?
Esperar una reacció humana, càlida, propera d'un membre convençut de la ultra dreta és com esperar algun tipus de penediment d'un psicòpata després de cometre un crim. Això no va amb ells. Si a més com els que provoquen aquestes reaccions són polítics a la recerca de publicitat, qualsevol esperança és vana.
Molta gent ha votat a la ultra dreta perquè manin en les seves localitats. Si directament no els vas votar, i hi ha d'aquests a la teva localitat, és que tampoc has fet prou perquè altres no els votessin (em refereixo a educar els teus veïns). Així que durant els propers anys només es poden esperar actes de polítiques d'ultra dreta. Des privatitzacions del que és públic, a negació de drets, passant pel menyspreu a dones, immigrants o nens, fins i tot a qualsevol que no pertanyi a la localitat, de polítiques contra els treballadors i les classes més pobres ... què cony pensàveu que estàveu votant quan vau votar a la ultra dreta?
Són membres de la societat política i quan facin un acte polític tenen el dret que es conegui, a part d'en aquestes excepcions ningú hauria dedicar-los ni un sol segon. Cada tuit, cada meme, cada programa de televisió, cada espai en la premsa,... en els quals se'ls esmenti i no sigui estrictament de caràcter polític només fa que donar-los més poder.



Comentaris

Entrades populars