Millor amb imatges

Hola,

Moltes vegades és millor tenir les dades en imatges per comprendre la informació. Després de una mica de cerca a la xarxa acabareu topant amb coses com aquestes.
La primera imatge és un planisferi on els països estan deformats en grandària en proporció a la seva emissió de gasos contaminants. A més a sobre d'ells podeu anar llegint la llista de les 100 empreses més contaminants del planeta. Aquestes que si ara paressin podríem no arribar al límit de 2º d'augment de temperatures. La deformació ens mostra com els països de l'hemisferi sud són els que menys contribueixen a contaminar, i que al nord països com els Estats Units, la Xina, Índia, Rússia, Alemanya, Japó,... són els principals contaminants. En el que mes m'afecta és curiós com Portugal gairebé desapareix a la banda d'Espanya i com aquesta és gairebé tan gran com França que a espai real és diverses vegades més gran.
La segona imatge és una simulació, una previsió, de com quedarà el planeta si arribéssim als 4º. La vida humana no desapareixeria però estaríem concentrats a Europa de nord i Amèrica de nord, gairebé sol Canadà, i al nord d'Àsia. Que llocs com la costa est dels Estats Units, Centreamèrica, i bona part de el centre de Sud-amèrica (sobretot Brasil), la Polinèsia i zones de l'Índia i Tahilandia es tornarien inhabitables. La franja de desert que ara tenim al nord d'Àfrica, Texas o la línia que marca el desert del Gobi, passaria a estar a Europa central, el nord d'Estats Units i el sud de Rússia. Tan canviat estaria tot que no resultaria complicat viure a Groenlàndia o l'Antàrtida. A part del ja clima àrid, la ciutat on visc, a la banda de la Mediterrània està entre les zones que el mar inundarà. El mateix passaria a la costa de Sud-amèrica, Austràlia i moltes zones, ara gelades, al nord d'Europa i Amèrica. La desertització de bona part de la planeta implica, que encara que hi hagi gent que es quedi, els nou beduïns mundials, la majoria de la humanitat es desplaçaria a les zones habitables al nord d'Europa, Àsia i Amèrica, amb els problemes d'espai i legals que això implica. Us ve molt de gust convertir-vos en ciutadans russos, xinesos o nord-coreans?
Deixem de fotre el clima.





Autor: ¿The colonial atlas?





Autor: ecoosfera.com

Comentaris

Entrades populars