Canviant el xip

Hola,

La gent és meravellosa però també estem programats per detectar patrons i per espantar-nos de tot allò que no coneixem. La utilització d'aquests patrons ens ha servit durant mil·lennis per fugir del tigre de dents de sabre o del mamut llanut i encara que ara estem civilitzats aquesta programació persisteix.
Ara mateix, per culpa del famós coronavirus, a l'escollir per anar a menjar entre dos restaurants, que estan al mateix carrer, que serveixen el mateix menjar, al mateix preu,... si un d'ells els empleats tenen els ulls ametllats i l'altre no, la majoria escollirà l'altre. És igual que la raó ens digui que el virus no entén races, que no sapiguem si aquesta gent ha estat mai a prop de punt d'inici de la infecció, tant és que sapiguem que es transmet per l'aire, les nostres alertes ens fan triar l'altre. En canvi tenim a les Illes Canàries, un infectat que estava aquí de vacances, alemany, que ha sortit un parell de vegades amb una noia allà a Alemanya, els pares de la qual fa setmanes van estar a la ciutat on va començar la infecció i d'aquí la seva infecció. I al costat d'aquest guiri si t'haguessis assegut al bus.
Encara que estem en un món globalitzat, i sabem que els trets físics d'una persona ja no representen el seu origen ni procedència, sinó els d'algun avantpassat seu. Encara que sapiguem que aquests trets potser es suavitzin en 40 o 50 generacions, de romandre totes elles en la mateixa localització, com els europeus, asiàtics o americans hem gairebé perdut els trets dels nostres ancestres africans. Encara que tinguem clars els nostres prejudicis quan veiem a una persona amb trets molt característics d'una zona de la planeta, d'inici seguirem pensant que aquest és el seu origen i no que va néixer el mateix dia que nosaltres, al mateix hospital dos bressols mes enllà.
Ara és un virus, que és una cosa greu però serà finit en el temps, però demà serà algun tipus de discriminació, de trava, de prejudici, de mite,... El món ja s'ha globalitzat, ara cal globalitzar la gent .





Comentaris

Entrades populars