Ja no li dediquem temps a pensar

Hola,

Fa ja un temps que vinc notant una nova corrent que implicar no perdre temps en pensar. Estem en un món de sobre informació, i això fa que no ens parem a llegir-ho tot, i és normal. Així que entre totes les fonts de noticies escollim unes poques per estar informats, també és normal. Però cometem un error impensable, acceptar com a veritat tota la informació que rebem perquè surt d'una de les nostres fonts de confiança.
Quan escollim les fonts escollim aquelles que donen opinions semblants a les nostres. Això diuen que es un error, que hem d'escollir també fonts que pensin diferent a nosaltres, però a ningú li agrada estar llegint merdes sobre el nostre equip de futbol preferit, el nostre escriptor de capçalera o el nostre director de cinema favorit. Però que escoltem la versió que mes ens agrada no es excusa per no pensar i no posar-la en dubte si cal. Si les nostres fonts diuen que els burros volen, que la Terra es plana o que el dret a l'eutanàsia es igual que els camps d'extermini nazi i no ho posem en dubte, doncs tenim un problema.
Se que de vegades es complicat comprovar si els burros volen, quan vius a la ciutat i no hi ha cap bestia a kilòmetres a la rodona, però tenim llibres, professor i inclús l'accés a les altres fonts que diuen que no volen. Per tant es culpa nostre si no perdem una estona en verificar-ho. Aquí potser està el problema que això ens obliga a fer durant una estona alguna cosa que ens treu temps de les estones d'oci. Estaria be que pensessis qui t'ha convençut d'aquesta idea també. No hi hauria cap problema sinó fos que per no dedicar temps a pensar, estem fent un món una mica pitjor.



Comentaris

Entrades populars