Status quo

Hola,

El Statu quo és una expressió llatina que es defineix com l'estat o situació d'alguna cosa en un determinat moment. Francis Rossi i Alan Lancaster eren dos xavals qui els agradava tocar i van anar muntant grups que canviaven de nom a la mida que s'incorporaven nous membres: The scorpions, The Spectres, Traffic que van haver de canviar per Traffic jam per no confondre amb la banda de Steve Winwood, The status quo i definitivament ho van deixar en Status quo a partir de la sortida del seu primer àlbum en 1968. Per al seu primer àlbum de 1968 anomenat Picturesque matchstickable messages from the status quo, la banda la componien Francis Rossi, Rick Parfitt, Alan Lancaster, John Coghlan, Roy Lynes. Rossi segueix a l'capdavant de la banda, Parfitt ho va fer fins a la seva mort el 2016, Lancaster fins a 1985, Coghlan fins a 1981 i Lynes fins a 1970.
De el primer àlbum, amb sons psicodèlics, va sorgir Pictures of matchstick men del 1968, signada per Rossi. L'actuació és per a la televisió britànica el 1968. A partir d'aquí van optar per un so que ha estat catalogat com a rock boogie. Paper plane pertany al seu cinquè àlbum Piledriver de 1972. Escrita per Rossi i Bob Young. Young va començar com a muntador i organitzador de gires i ha acabat sent un dels lletristes de la banda. Del seu sisè àlbum Hello! va sorgir el tema Caroline el 1973. Escrita per Rossi i Young. L'actuació és per a la televisió alemanya el 1974. Down down pertany al seu vuitè àlbum On the level de 1974. Cançó com d'altres sorgides de Rossi i Young. D'aquest mateix àlbum és Roll over lay down, signada per tota la banda (Rossi, Young, Lancaster, Parfitt i Coghlan). Del seu àlbum Just supposin' de 1981 va sorgir What you're proposing, escrita per Rossi i Bernie Frost. L'actuació és a Buckinghamshire, Anglaterra, el 1984.
Un dels seus temes més coneguts és una versió d'un tema de John Fogerty de 1975. Ells ho van gravar en 1977 i també va ser nom utilitzat per a l'àlbum Rockin 'all over the world. Ells també van estar en el famós Live Aid de 1985 a Londres. Whatever you want també dóna nom a un altre dels seus temes més coneguts i al seu àlbum de 1979. Tema escrit per Parffit i Andy Brown (va entrar a la banda el 1976). L'actuació és a Knebworth, Anglaterra, el 1990. Burning bridges (On and off and on again) pertany al seu àlbum de 1988, Ain't complaining. Tema escrit per Rossi i Brown. The Wanderer és un altra versió d'un clàssic de el rock n 'roll per al seu àlbum de 1983 Back to back, tot i que no va ser inclòs fins a una revisió de la mateixa del 2006. L'actuació és a Glastonbury en l'any 2009. Don't stop és un àlbum de versions de 1996 i en ella s'inclou la versió del tema de Fleetwood Mac de el mateix nom original de 1977. In the army now és un altre dels seus grans temes, inclòs en l'àlbum de el mateix nom de 1986, i és una versió de un tema de 1982 de Boland & Boland. L'actuació és del 2017 al festival de metal de Wacken Open celebrat a Alemanya.
Status quo és d'aquelles bandes que ja han sobrepassat els 50 anys d'activitat i encara que sols sigui per insistència mereixen un lloc especial en la cultura popular moderna.


Comentaris

Entrades populars