Sobre lletres d'amor

A l'entrar a classe el vell professor, tots els alumnes encara estaven drets gaudint del parell de minuts d'entre classe i classe.
-Vinga, nois, asseieu-vos! - va dir
A prop de les finestres estaven tres de les noies escoltant una cançó mentre cantaven "Tú me robaste el corazón como un criminal / Bebé yo no puedo negarlo / Esto que siento por ti no puede ser legal".
-¡Vaaa, les tres Natashas al seu lloc!
-Sap qui és Natti Natasha? - li va interpel·lar d'elles mentre s'asseia.
-La de "sin pijama, sin pijama", no?
-Li agrada el reggaeton? - va sonar des del fons
-No, Carlos, no m'agrada - va respondre- no li acabo de trobar aquest punt que em enganxi. Però això no és una classe de música. Així que anem a començar.
-Li agraden les cançons velles? - va dir una de les tres cantadores.
-Velles segons per a qui - va contestar el vell professor. Vinga va comencem.
-Però, què és el que no li agrada? - li va preguntar una altra veu.
Va respirar profund i va pensar que si no donava una resposta no anava a poder començar la classe.
Per exemple - va començar dient. D'aquesta cançó que estàveu allà escoltant. Tu me robaste el corazón como un criminal, esto no puede ser legal, per a mi és molt simple, no m'emociona. I no estic dient que el reaggeton sigui babau, que ho és. Però aquí teniu als beatles que es van fer famosos amb "She loves you, yeah, yeah, yeah" a el menys la Natti i el Ozuna fan rimar criminal amb legal.
-Llavors què li emociona? - el van interrompre
El vell professor va donar uns quants passos mentre buscava en la seva memòria.
Per exemple teniu a Sabina, coneixeu el seu tema Contigo? - el no era unànime - Comença amb un: Yo no quiero un amor civilizado, con recibos y escena del sofá.
Intentant entonar una mica prosseguir amb -  yo no quiero que viajes al pasado, y vuelvas del mercado con ganas de llorar.
Aquesta és la primera estrofa - va continuar explicant. Així segueixen diverses explicant que és el que no vol de la seva relació de parella. Li explica a ella que no vol que faci res per ell per obligació, que no vol res del que es considera convencional en una relació. Que d'ella només vol una cosa - va fer una passa. El vell professor s'acosta a la primera fila, ja que els tenia a tots atents, va fer un estossec mentre amb el dit índex es empenyia les ulleres.
Lo que yo quiero corazón cobarde, es que mueras por mí - va fer un silenci i va continuar  - y morirme contigo si te matas, y matarme contigo si te mueres.
-Però aquesta cançó és del noranta i ...
-Noranta-sis - va dir un dels alumnes amb el mòbil a la mà.
-Doncs noranta-sis segons sant google, i podeu considerar-la vella, però jo en aquells dies era un xaval. Però podem agafar una cançó com Y sin embargo te quiero, que és del cinquanta i molts. La història l'explica una dona ens diu que el pare del seu fill la xuleja i se'n va amb altres, i podria ser una història d'reaggeton. - Alguns deien afirmaven amb el cap.
Doncs cap al final de la cobla, després d'explicar tota la mala vida que lo dóna diu: "Que se me paren los pulsos si te dejo de querer" - tornava a tenir a la classe atenta - "Que las campanas me doblen si te falto alguna vez. Eres mi vida y mi muerte. Te lo juro, compañero; No debía de quererte. No debía de quererte y sin embargo te quiero". Que algú pugui arribar a sentir alguna cosa així per un altre algú, m'emociona.
La classe estava en silenci, així que va aprofitar i va deixar anar - Després les busqueu a Spotify, ara començarem on ho vam deixar.




Comentaris

Entrades populars