101 persones

Hola,

Fa uns dies SpaceX va realitzar el primer vol privat fins a l'Estació Espacial Internacional. Això demostra que ja (gairebé) no necessites a un país darrere d'un d'aquests vols, sinó que l'espai pot ser comercialitzat. Això és un problema en el fet que només puguin viatjar a l'espai els que comprin, però és un avantatge ja que el capitalisme farà que cada vegada els humans anem un pas més lluny. Només cal mirar cinc o sis segles enrere, i mentre els regnes europeus seguien lluitant per terres, gent com Marco Polo, Cristóbal Colón, Fernando de Magallanes (amb Juan Sebastián Elcano), Vasco de Gamma, ... ampliaven els regnes per als que treballaven per anar a buscar noves terres, sí, però per negoci.
No se si us heu plantejat, un cop vulguem viure a la Lluna, Mart o qualsevol altra roca que no pretengui matar-nos molt fort, quanta gent ha de viure en una colònia extraterrestre per tenir futur? Nosaltres els simples idiotes no ho hem fet, però si hi ha qui ho fa i la nova resposta trobada és 101 humans, encara que estudis anteriors ho posava en uns 98. Sembla que el nombre ronda per aquí. Les simulacions es basen en les premisses de totes les persones necessitaríem i que característiques han de tenir per subsistir sols en un planeta si algun succés els deixés aïllats. Aquí cal destacar que a part del nombre també és important seus perfils, no serveix tenir a 101 filòsofs i a cap enginyer, o 101 homes sense cap dona o a l'inrevés.
Això porta a dues conclusions, una espacial i una altra terrenal. La espacial és que mai hem construït i llançat a l'espai una nau amb prop de 100 passatgers, problema que potser SpaceX comenci a solucionar, no només teóricament, amb els seus viatges turístics a l'espai. La terrenal és preguntar-se que ens amaguen quan ens expliquen que un territori amb diversos milions d'habitants no és viable, quan els científics diuen que amb només 101 en una altra roca si ho és.


Comentaris

Entrades populars