Paracaigudes

Hola,

Un 10 de juliol de l'any 2000 sortia el primer àlbum d'una banda de quatre xavals anomenada Coldplay. La banda la formaven Chris Martin (veu, guitarra, piano), Jonny Buckland (guitarra, piano, veus), Guy Berryman (baix) i Will Champion (bateria, percussió, veus). El 6 de març d'aquest any van treure el tema Shiver, però el 26 de juny poc abans de treure l'àlbum va començar a sonar a tot arreu, de manera repetitiva, el tema Yellow.
L'àlbum Parachutes el componen Don't panic, quart single de l'àlbum. L'actuació és a Toronto el 2019. Shiver, que va servir com single de presentació de la banda. L'actuació és a Berlín el 2000. El tercer tema és Spies, i l'actuació també a Berlín el 2000. El quart tema és Sparks, l'actuació és a Austràlia el 2001. El cinquè tema i el que els va llançar a la fama és Yellow. Aquest tema ha anat patint amb el temps transformacions i ha passat d'un tema fosca a un amb final optimista. L'actuació és a París el 2012. El sisè tema, Trouble, va ser el tercer single de l'àlbum. L'actuació torna a ser a Berlín el 2000, com també ho és el del vuitè High speed. El setè tall, que no arriba ni a tema és el que dóna nom a l'àlbum, Parachutes. El novè és We never change. L'actuació és per a la televisió. L'àlbum acaba amb Everything's not lost. L'actuació és a Berlín el 2000. I si esperaves a que el track finalitzés podies escoltar el tema Live is for living. L'actuació és a Glastonbury en 2002.
Ara fa 20 anys vam tenir les primeres notícies d'una banda que ha creat algun dels majors himnes de la música popular moderna.

Comentaris

Entrades populars