Enrecorda't de mi

Hola,

Facebook està treballant en un una nova intel·ligència artificial la qual promet reconèixer i recordar coses. La idea és que un robot a través de la càmera identifiqui un objecte, cosa que no és fàcil, fins i tot reconegui la funcionalitat d'una habitació i sàpiga dir-nos des d'on ens hem deixat les claus del cotxe o a l'extrem de dir-nos que no hem possat sal a la sopa que estàs fent.

Dono per fet que aquests són els punts màxim els què volen arribar, però que mentre serà útil per a aparells com les "rumbes" perquè decideixin millor que netejar o no, o si es poden apropar molt o no a un objecte, no és el mateix un gerro que una caixa. Però anem a plantejar l'objectiu màxim, una intel·ligència que a la fi sigui capaç de recordar-ho tot per nosaltres.

Sempre han hagut poetes, científics i altra gent que treballa amb el cap que aposten per no guardar al cap allò que et càpiga en una butxaca. I està bé, però bona part del que és un ésser humà són els seus records. Aquells que pateixen l'Alzheimer o algun tipus de demència que afecta els records d'éssers estimats saben la terrible experiència que és que et mirin uns ulls que no saben qui ets. Recordem cares, llocs, veus, olors, sons, cançons, sabors,... algunes d'aquestes coses sempre seran difícils d'emmagatzemar per una màquina, però suposem que a la fi és possible, deixem que una màquina decideixi que hem de recordeu i que no? , ens la implantem al cap perquè quan pensem en aquella camisa, ens digui on està? , què som sense el que recordem i el que oblidem?, què passa amb el que recordem i volem oblidar?

Aquí teniu el robot

 

Comentaris

Entrades populars