Posant-nos fora de perill

Hola,

M'he topat amb aquest article (Esto es lo que tardaría un hacker en romper tu contraseña por fuerza bruta, pero ahí no acaba la cosa) que ens parla sobre un estudi sobre la fiabilitat de les nostres contrasenyes.
Segons l'estudi, i la lògica, com més llarga i més varietat de caràcters serà mes complicat de descobrir. Deixant clar que la recerca és per força bruta, és a dir provar totes les combinacions, i que la varietat està en lletres, números i símbols. Tot és molt bonic però cada web i cada servei té les seves pròpies normes pel que fa al llarg i la varietat de les mateixes, així que a la fi acabem amb infinitat de contrasenyes diferents. Però suposant viure en un món ideal on tots els sistemes ens deixessin introduir el que fos, les contrasenyes més febles són les molt curtes, de longitud de 4 a 10 i que a més siguin d'un sol tipus (només dígits, només lletres, .. .) que un sistema de força bruta les troba a l'instant. El barrejar lletres (en majúscules i minúscules), números i símbols fa que el sistema d'hackeig li comenci a costar setmanes donar amb la contrasenya. I en el top de la seguretat seria una clau de 18 caràcters de llarg, amb lletres (en majúscules i minúscules), números i símbols, la qual cosa els portaria uns quadrilions d'anys a trobar-la.
A al final una contrasenya són com les claus. Si només tens una única clau que guardes en el pelut no és el mateix que cada porta de casa tingui un pany amb clau, totes elles diferents i cadascuna d'elles amagades en diferents parts del teu cos. I tot i així poden arribar els nois d'Ocean i acabar entrant.
Per suposat tots això no serveix de res si tenim la contrasenya apuntada en algun lloc físic, és una dada personal fàcilment identificable (el nom dels meus fills, el de la meva parella, el del meu gos, el meu personatge de còmic favorit, ....), però també influeix les ganes del hacker, i les lleis que es vol saltar, per desxifrar la contrasenya. Tota la seguretat del món es perd si et apunten amb una pistola.

però en principi pensant en una frase:
l'aigua es blava
Posant majúscules
L'aigua es Blava
Afegint algun número (p.e. substituint lletres per números)
L'A1gua 3s Blava
i afegint algun símbol
L'A1gua_3s_Blava.
a nostra seguretat es torna exponencial i no és massa complicada de recordar.




Comentaris

Entrades populars