Música esportiva

Hola,

Sempre hi ha temes que s'han relacionat amb l'esport. Alguns escrits per a pel·lícules de temàtica esportiva com Eye of the tiger dels Survivor. Altres adoptats per federacions com himnes semi-oficials com el We are the champions de Queen. Però hi ha una altra tercera categoria que serien aquells temes que ni per sorpresa van ser pensats per a això, però que la televisió, el cinema i els fans han acabat per assimilar a un esport.
Començarem per dos exemples de música per ballar, amb petits tocs de hip hop, com és el Let 's get it started dels nord-americans Black eyed peas. El tema pertany al seu tercer àlbum anomenat Elephunk de 2003. L'actuació és al Live 8 de 2005 en l'escenari de Philadelphia. El duo alemany 2 Unlimited que va fer ballar a tota Europa crea el tema Get ready for this per a l'àlbum Get ready! de 1992. L'actuació és a Bèlgica el 2013. El nord-americà Eminem crea el tema Lose yourself per a la banda sonora de la seva única pel·lícula 8 Miles (2002). L'actuació és a Nova York. El tema Jump around és el debut dels nord-americans House of pain amb l'àlbum de el mateix nom de 1992. L'actuació és a festival de Woodstock el 2017 celebrat a Polònia. El tema Who let the dogs out és l'únic èxit conegut del grup de Bahames Baha men que estava inclòs en l'àlbum de el mateix nom de la cançó del 2000. L'actuació és d'aquest moment per la tele.
El grec Vangelis és un dels màxims exponents de les primeres passes de la música electrònica. Així que per a la inauguració dels Jocs Olímpics d'Atenes de 2004 no podia falta Vangelis i el seu tema Chariots of fire escrit com a banda sonora per a la pel·lícula de el mateix nom de 1982. El britànic Alan Parsons és un dels màxims exponents del rock simfònic. Entre els grans temes amb la seva banda The Alan Parsons project trobem el tema Eye in the sky per el seu sisè àlbum d'el mateix nom de 1982. Doncs aquesta tema aquesta encadenat a Sirius, que li serveix es introducció. La música electrònica dels 80 a Espanya es centre en el grup Azul y negro on va fer molt populars dos dels seus temes vinculant-los a el ciclisme. Aquests són Me estoy volviendo loco de 1982 del seu àlbum La noche i No tengo tiempo de 1983, també coneguda com Con los dedos de una mano, del seu àlbum Digital.
El rock també ha aportat els seus temes. Els britànics Blur van escriure com a broma el seu tema Song 2, per aquest motiu ni li van donar nom. El destí i un joc electrònic com el FIFA el van convertir en un himne. El tema Song 2 pertany al seu cinquè àlbum d'estudi, anomenat Blur o simplement sense nom, de 1997. L'actuació és al festival de Glastonbury. Els nord-americans Smash mouth incloïen en el seu segon àlbum anomenat Astre lounge de 1999 el tema All stars. El concert és d'aquest any a Mountain View. Dels britànics Chumbawamba segurament només recordem un tema, Tubthumping, del seu vuitè àlbum d'el mateix nom de 1997. L'actuació és per a la tele americana. La cançó més pop dels rockers Van Halen és el seu conegut tema Jump del seu sisè àlbum anomenat 1984 que va aparèixer en els primer dies d'aquest any. L'actuació és a Fresno de la seva gira de l'1992-1993. Don't stop believin' de 1982 pertany als nord-americans Journey i al seu setè àlbum Escape. L'actuació és a Houston el 1981. El tema Welcome to the jungle és el tema amb el qual els nord-americans Guns n 'roses es van presentar en 1987 amb el seu àlbum debut Appetite for destrution. L'actuació és amb la formació actual en 2014 a Las Vegas.


Comentaris

Entrades populars