Hey hey my my

Hola,

Fa uns dies Neil Young complia 75 anys. Explicar la seva vida musical és com explicar part de la música popular moderna creada des Estats Units, encara que el sigui canadenc.
Un dels primers punts de parada és a la banda Buffalo Spingfield, on va coincidir amb Stephen Stills. La cançó més reconeguda d'aquesta banda és dels seus inicis en 1966 amb el tema For what it 's worth. Aquí veiem una actuació de la banda en 1967. Tres àlbums des del 1966 al 1968. Llavors va començar una carrera en solitari però al poc es va començar a acompanyar per una banda, així va sorgir Neil Young and Crazy horse. Així van sorgir temes com Down by the river del seu àlbum Everybody knows this is nowhere de 1969, encara que l'actuació és de la seva reunió posterior a 1994. De el mateix àlbum és Cowgirl in the sand i l'actuació és amb la banda el 2000. El tercer tema és Cinnamon girl de el mateix àlbum i amb l'actuació del 1991. Entre 1969 i 1970 s'uneix de nou a Stills, i a David Crosby i Graham Nash , formant un dels mes importants grups folk de tots els temps, amb temes com Helpless de l'àlbum Déjà vu de 1970. L'actuació és d'una mica després de Young només amb els mítics The band. Llavors arriben els seus majors èxits en solitari a ritme de folk. De l'àlbum After the gold rush de 1970 tenim el tema After the gold rush, l'actuació és de 1998, o Southern man, el que podem sentir en una actuació de 1988 amb Crosby, Stills i Nash. Amb aquests compondre Ohio el 1970, el qual li podem sentir interpretar en solitari el 1971. El seu altre gran àlbum folk és Harvest de 1972, amb temes com Needle and the damage done, Old man o Heart of gold. Les actuacions d'aquestes cançons són de l'època per a la televisió britànica. Al 1977 es torna a ajuntar amb Crazy horse en l'àlbum American stars 'n bars que inclou temes com Like a hurricane, l'actuació és amb ells en 1986. Del seu àlbum de 1978 Comes a time, encara que va ser gravat anys abans, tenim cançons amb el mateix nom que aquí li veiem interpretar el 1986. Amb el so més dur amb els Crazy horse hi ha qui el considera el pare del grunge que ens arribaria a la dècada dels 90. Com a exemples seu tema Hey hey, my my ( Into the black) de l'àlbum Rust never sleeps de 1979 o aquest himne en solitari que és Rockin 'in the free world del seu àlbum Freedom de 1989. El primer tema el veiem en directe el 1985, el segon el veiem en els premis de la MTV de 1993 a la banda dels Pearl jam. Ja el 1992 tindríem d'ell el tema Harvest moon de l'àlbum de el mateix nom i un any més tard va compondre el seu malenconiós tema Philadelphia per a la pel·lícula de el mateix nom per la qual va ser nominat a l'Oscar.
Young segueix sense baixar de la música tot i que els nous temps no ho facin tan mediàtic, però és una trajectòria que cal conèixer si vols conèixer una mica de la música popular moderna.



Comentaris

Entrades populars