Nens perduts en el temps

Hola,

Tornem a tenir una nova mostra d'allò que quan algú desconfia de la veritat científica, sol ser perquè els gurus d'això solen utilitzar allò de tu em vas entendre malament quan vaig dir davant d'alguns que tenen memòria. Farà cosa de 15 anys, al jaciment de Krems-Wachtberg, a Àustria, els arqueòlegs van trobar una tomba fossilitzada i acaben de publicar les conclusions. Per als que us queixes de la lentitud en el vostre treball, fer-vos arqueòlegs i sabreu el que és esperar.
En ella hi ha els ossos de dos nadons. Jo segueixo al·lucinant com a dia d'avui podem arribar a saber tant d'unes roques que un dia van ser "una cosa viva", però d'aquests dos nadons sabem que eren bessons monozigòtics, que un va morir al poc de néixer i l'altre unes setmanes més tard,... i que prop d'aquesta tomba hi ha una altra, d'un altre nadó que apunta a ser el seu cosí, al menys a nivell genètic, recordeu que fa milers d'anys les relacions familiars no s'adaptaven a les normes de la societat actual. Les tombes estan en un jaciment datat entre fa 40 mil i 30 mil anys. En concret la tomba es data fa uns 31 mil anys. Al costat d'aquests ossos, com en altres tombes properes trobades, s'han trobat diferents ornaments com comptes o agulles d'ivori de mamut.
Una cosa que sembla que tots estem d'acord, és que si deixes aquest tipus d'ornaments al costat d'un cadàver és perquè estem duent a terme un ritus, segurament perquè els acompanyi en un viatge al mes enllà o a un altre món, digueu-li com vulgueu. El problema ve perquè si fa un parell de dècades, o no tant, afirmaves que humans de fa 30 mil anys ja posseïen aquest concepte d'honrar als morts, t'haguessin suspès en l'examen. Ara si vas amb aquest raonament als quals citava el principi et sortiran amb "... és que les proves ...", "... és que el mètode científic ...", "... és que no em vas entendre ... ". Si avui en dia, en plena era de la informació, no saps res de la vida del teu veí de el cinquè, per que afirmem amb suficiència que sabem el que va passar en un lloc d'Àustria fa mes de 30 mil anys? Doncs quan algú amb memòria escolta diverses fanfarronades d'aquestes i a la següent ho posa en dubte, els científics en diuen d'aquests que en desconfien magufos.

La informació completa aquí



Autor: Museo d'Historia Natural, Viena

Comentaris

Entrades populars