No hi ha vacuna

Hola,

No hi ha vacuna, idiota!. Fa unes hores una de les majors farmacèutiques de el món ha anunciat que la vacuna que esta investigant per combatre el Sars-Cov-2 està en una fase més avançada del que esperaven. D'això molts ja criden, tenim vacuna!.
Anem a posar-nos positius i els senyors de la vacuna han dit la veritat. Les següents fases de proves i aprovacions corresponents ens porten fins a principis de 2021. Després cal començar a crear dosi, això ens portarà a febrer d'aquest any. Espanya està dins d'un acord amb els altres membres de la UE (Unió Europea) per la qual cosa ens toquen només 10 milions de dosis. Només perquè no hem d'oblidar que a Espanya viuen uns 47 milions de persones. Les primeres remeses per descomptat seran per a metges, infermers, personal essencial, ... i Messi. Després vindrien aquells casos que per la seva perillositat davant el contagi la vacuna pot reduir els riscos per agafar-lo. Bàsicament grans grups de gent que no poden mantenir les distàncies: pacients en hospitals, geriàtrics, residències de llarga estada com oncològics,... Així que una vacuna "general" no arribarà fins a mitjans de la primavera i no per a tothom. Llavors comença allò de, a qui vacunem? Vaja a Messi i deu més. Cal explicar que la farmacèutica no treballa només per a Espanya sinó per al món així que les dosis haurien de rondar els 7700 milions. I això no es fa en dos dies.
Sent positius estem parlant d'una vacuna, no d'una cura. El virus de la grip no l'hem erradicat, com tampoc el de VIH i molts altres. Així que fins que no portem un parell d'aquestes dosis, sempre que es demostrin que són efectives, que la soca de virus no canvia, que no hi ha efectes secundaris,... pot ser que en el 2023 seguim portant mascareta. Fora que com va passar amb el Sars-Cov-1 que va desaparèixer, continuarem portant mascareta, realitzant confinaments, mantenint distàncies, col·lapsant hospitals i tancant negocis, durant molt de temps. Així que cuida't.



LHDigital

Comentaris

Entrades populars