Segons un nou estudi, l’escalfament global ja estalviat farà volar els objectius climàtics passats

Hola,

A la revista Time han públicat els resultats d'un dels últims estudis sobre la crisi climàtica que és molt recomanable llegir. Aquí l'article original .

La quantitat de escalfament global incorporat, a causa de la contaminació per carboni que ja està en l'aire, és suficient per superar els objectius acordats internacionalment per limitar el canvi climàtic, segons un nou estudi.

Però no es va acabar el joc perquè, si bé aquesta quantitat d'escalfament pot ser inevitable, pot retardar durant segles si el món deixa d'emetre ràpidament gasos d'efecte hivernacle addicionals per la crema de carbó, petroli i gas natural, diuen els autors de l'estudi.

durant dècades, els científics han parlat sobre l'anomenat "escalfament compromès" o l'augment de la temperatura futura basat en les emissions de diòxid de carboni del passat que romanen en l'atmosfera durant més d'un segle. És com la distància que recorre un automòbil a gran velocitat després que s'apliquen els frens

Però l'estudi de dilluns a la revista Nature Climate Change calcula que de manera una mica diferent i ara calcula que la contaminació per carboni que ja està en l'aire empenyerà les temperatures globals a al voltant de 2,3 graus Celsius (4,1 graus Fahrenheit) d'escalfament des de l'època preindustrial.

les estimacions anteriors, incloses les acceptades per panells científics internacionals, eren aproximadament un grau Celsius (1,8 graus Fahrenheit) menys que aquesta quantitat d'escalfament compromès.

Els acords climàtics internacionals estableixen objectius de limitar l'calin tament a 2 graus Celsius (3,6 graus Fahrenheit) des de l'època preindustrial, amb l'objectiu més ambiciós de limitar-lo a 1,5 graus Celsius (2,7 graus Fahrenheit) afegit a París el 2015. El món ja ha escalfat al voltant de 1,1 graus Celsius (2 graus Fahrenheit).

"Tens alguna cosa ... d'inèrcia de l'escalfament global que va a fer que el sistema climàtic segueixi escalfant-se, i això és essencialment el que estem calculant" , va dir el coautor de l'estudi Andrew Dessler, científic climàtic de la Universitat A & amp; M de Texas. "Penseu en el sistema climàtic com el Titanic. És difícil girar el vaixell quan veus els icebergs ".

Dessler i els seus col·legues de l'Laboratori Nacional Lawrence Livermore i la Universitat de Nanjing a la Xina van calcular l'escalfament compromès per tenir en compte que el món s'ha escalfat a ritmes diferents en diferents llocs i que els llocs que no s'han escalfat tan ràpid estan destinats a posar-se a el dia.

Llocs com l'oceà Austral, que envolten l'Antàrtida, són una mica més freds, i aquesta diferència crea núvols baixos que reflecteixen més sol lluny de la terra, mantenint aquests llocs més frescos. Però aquesta situació no pot continuar indefinidament perquè la física dicta que els llocs més freds s'escalfaran més i quan ho facin, els núvols disminuiran i es produirà més escalfament, va dir Dessler.

Els estudis anteriors es van basar en que els llocs més freds romanien així, però Dessler i els seus col·legues diuen que això no és probable.

els experts externs van dir que el treball es basa en un raonament convincent, però volen més investigació per demostrar que és cert. El científic de el clima de l'Breakthrough Institute Zeke Hausfather va dir que el nou treball encaixa millor amb els models climàtics que amb les dades d'observació.

El fet que el món estigui destinat a reescalfar més que els objectius internacionals no vol dir que tot estigui perdut en la lluita contra l'escalfament global, va dir Dessler, que va advertir contra el que va anomenar "els efectes de l'clima".

Si el món arriba aviat a zero emissions netes de carboni, 2 graus de escalfament global podrien retardar-se prou com perquè no succeeixi durant segles, donant a la societat temps per adaptar-se o fins i tot per trobar solucions tecnològiques, va dir.

"Si no ho fem, anem a superar (els objectius climàtics) en unes poques dècades ", va dir Dessler. "És realment la taxa d'escalfament el que fa que el canvi climàtic sigui tan terrible. Si obtinguéssim alguns graus durant 100.000 anys, això no seria gran cosa. Podem lluitar amb això. Però uns pocs graus en 100 anys és realment dolent ".

Per Seth Borenstein

Comentaris

Entrades populars