Carta oberta i demandes als líders mundials

Hola,

Potser a força de molt repetir-.... ( El text original )

#FaceTheClimateEmergency

Has de deixar de pretendre que podem resoldre la crisi climàtica i ecològica sense tractar-la com una crisi
Aquestes són les nostres demandes d'aquesta carta oberta:

Aquests són alguns primers passos, essencials per a la nostra possibilitat d'evitar un desastre climàtic i ecològic.
Amb efecte immediat, atureu totes les inversions en l'exploració i extracció de combustibles fòssils, posi fi immediatament a tots els subsidis als combustibles fòssils i desinverteixi immediata i completament dels combustibles fòssils.
Advocar perquè el ecocidi sigui un crim internacional a la Cort Penal Internacional.
Incloeu les emissions totals en totes les xifres i objectius, inclòs l'índex de consum, l'aviació internacional i el transport marítim.
A partir d'avui, estableixi pressupostos anuals vinculants de carboni basats en la millor ciència disponible actual i el pressupost de l'IPCC, el que ens dóna un 66% de possibilitats de limitar l'augment de la temperatura global a menys de 1,5 ° C. han d'incloure l'aspecte global de l'equitat, els punts d'inflexió i els circuits de retroalimentació i no han de dependre de suposicions sobre possibles tecnologies futures d'emissions negatives.
Salvaguardar i protegir la democràcia.
Dissenyar polítiques climàtiques que protegeixin els treballadors i els més vulnerables i redueixin totes les formes de desigualtat: econòmica, racial i de gènere.
Intenta l'emergència climàtica i ecològica com una emergència.
Entenem i sabem molt bé que el món és complicat i que el que estem demanant pot no ser fàcil. Els canvis necessaris per salvaguardar la humanitat poden sembla molt poc realista. Però és molt menys realista creure que la nostra societat podria sobreviure a l'escalfament global a què ens dirigim, així com a altres conseqüències ecològiques desastroses dels negocis actuals com de costum.
L'any passat el món ha vist amb horror com la pandèmia de COVID-19 ha colpejat a persones a tot el món.
Durant aquesta tragèdia, estem veient quants, no tots, els líders mundials i les persones de tot el món van intervenir i actuar pel bé de la societat.
Ara està més clar que mai que la crisi climàtica mai ha estat tractada com una crisi, ni des del polítics, mitjans de comunicació, empreses ni finances. I com més seguim fent veure que estem en un camí fiable per reduir les emissions i que les accions necessàries per evitar un desastre climàtic són a dins de el sistema actual, o per al cas, que podem resoldre una crisi sense tractar-la com a tal, més temps preciós que perdrem.
Hi ha una altra cosa que s'ha tornat més clara que mai: la justícia climàtica i ambiental no es pot aconseguir mentre seguim ignorant i apartant la mirada de les injustícies socials i racials i l'opressió que han establert les bases del nostre món modern. La lluita per la justícia i l'equitat és universal. Ja sigui la lluita per la justícia social, racial, climàtica o ambiental, la igualtat de gènere, la democràcia, els drets humans, dels pobles indígenes i LGBTQ i dels animals, la llibertat d'expressió i premsa, o la lluita per una vida equilibrada, de benestar i funcional. sistema de suport. Si no tenim igualtat, no tenim res. No hem de triar i dividir-nos sobre quina crisi o problema hem de prioritzar, perquè tot està interconnectat.
Quan va signar l'Acord de París Acord amb el compromís de liderar el camí.
Els països d'alts ingressos tenen la possibilitat econòmica i política de fer-ho, per tant, és la nostra responsabilitat moral. I ara necessita complir les seves promeses.
Emissions netes zero per al 2050 per a la UE, EUA., Així com per a altres parts econòmicament afortunades de el món - és igual a la rendició. Aquest objectiu es basa en un pressupost de carboni que només ofereix un 50% de possibilitats de limitar l'escalfament global per sota de 1,5 ° C. Això és només un llançament estadístic d'una moneda que ni tan sols inclou alguns dels factors clau, com l'aspecte global de l'equitat, la majoria dels punts d'inflexió i cicles de retroalimentació, així com l'escalfament addicional ja incorporat ocult per la contaminació tòxica de l'aire. Llavors, en realitat, hi ha molt menys del 50% de probabilitat.
I els objectius d'emissions distants no significaran res si simplement seguim ignorant el pressupost de carboni, que s'aplica per avui, no un futur llunyà.
La ciència no ens diu exactament què fer. Però ens proporciona informació perquè l'estudiem i avaluem. Depèn de nosaltres connectar els punts. Bé, hem fet els nostres deures i no acceptarem la seva aposta extremadament irresponsable. El pressupost insuficient de el 50% significa donar-se per vençut. I això simplement no és una opció per a nosaltres.
Per descomptat, donem la benvinguda a les inversions i polítiques sostenibles, però no ha de creure ni per un segon que el que s'ha discutit fins ara serà suficient. Hem d'afrontar el panorama complet. Ens enfrontem a una crisi existencial, i aquesta és una crisi de la qual no podem comprar, construir o invertir per sortir. Apuntar a "recuperar" un sistema econòmic que inherentment alimenta la crisi climàtica per finançar l'acció climàtica és tan absurd com sembla. El nostre sistema actual no està "trencat", el sistema està fent exactament el que se suposa i està dissenyat per fer. Ja no es pot "arreglar". Necessitem un nou sistema.
La cursa per salvaguardar les condicions de vida futures per a la vida a la Terra tal com la coneixem ha de començar avui. No en uns anys, sinó ara. I això ha d'incloure una via basada en la ciència que ens brindi les millors probabilitats possibles de limitar l'augment de la temperatura mitjana global per sota de 1,5 ° C. Necessitem posar fi a la destrucció, explotació i destrucció en curs dels nostres sistemes de suport vital i avançar cap a una economia totalment descarbonitzada que se centri en el benestar de totes les persones i de el món natural.
Si tots els països realment complissin amb les reduccions d'emissions que s'han fixat com a metes, encara ens adreçariem cap a un augment catastròfic de la temperatura global de al menys 3-4 ° C. Les persones que avui ostenten el poder pràcticament ja han renunciat a la possibilitat de lliurar un futur digne a les generacions futures. S'han rendit sense si més no intentar-ho.
La producció mundial de combustibles fòssils planificada per a l'any 2030 representa un 120% més del que seria consistent amb l'1, Objectiu de 5 °. Simplement no quadra.
Quan llegeix l'Informe IPCC SR1.5 i l'Informe sobre la bretxa de producció del PNUMA, així com el que realment ha signat en l'Acord de París, fins i tot un nen pot veure que el La crisi climàtica i ecològica no es pot resoldre dins de l' sistema actual.
Això ja no és una opinió, és un fet basat en la millor ciència disponible actualment.
Perquè si volem evitar una catàstrofe climàtica hem de fer possible la ruptura de contractes i l'abandonament d'acords i acords existents, en una escala que ni tan sols podem començar a imaginar avui. I aquest tipus d'accions no són política, econòmica o legalment possibles dins el sistema actual.
Per limitar l'escalfament global a 1,5 graus, els propers mesos i els anys són crucials. El rellotge està corrent. Fer el teu millor esforç ja no és suficient. Ara ha de fer el que sembla impossible.
I encara que tingui l'opció d'ignorar la crisi climàtica, aquesta no és una opció per a nosaltres, per al seu nens. En aquest moment, no hi ha lloc a la terra on els nens s'enfrontin a un futur en un entorn segur. Això és i serà una realitat per la resta de les nostres vides. Et demanem que afrontis l'emergència climàtica.

per: Luisa Neubauer, Greta Thunberg, Anuna de Wever van der Heyden, Adélaïde Charlier

Comentaris

Entrades populars