Tot canvia tot romana igual

Hola,

L'altre dia va anar a votar poc més de la meitat de la gent, que tot i que diuen que és per la pandèmia però no són valors tan estranys un cop es desmobilitzen els motivats per l'independentisme, ja siguin a favor o en contra. Que voti menys gent amb el sistema actual es tradueix que amb menys vots dels escons assignats siguin els mes i això ha repartit les cadires de manera diferent.
La primera cosa a destacar és que només ha votat el 53%. La segona que per vots ha guanyat el PSC, però només amb 49 mil vots, que no arriba ni a l'1% d'avantatge sobre el segon. La tercera que la baixa participació ha variat dels escons sense tenir mes vots. La quarta que el poder de forces ha canviat de partits però no han variat la situació general. La cinquena que les dades inflats de Ciudadanos en les eleccions de 2017 han tornat al seu curs.
El que més em crida l'atenció és el tercer punt. Amb només 44 mil vots més que en les últimes eleccions, el PSC ha guanyat 33 escons. ERC amb 300 mil vots menys ha guanyat 1 escó i Junts amb 380 mil menys ha perdut 2. Les CUP perden 6 mil vots i guanyen 5 escons o l'extrema extrema dreta amb només 200 mil persones es converteix en la quarta força amb 11 escons. Els comuns perdent 132 mil vots treu els mateixos escons que ja tenia. El PP perd un escó i perd la possibilitat de tenir grup propi, però serà l'únic partit en el grup mixt, així que no notaran la diferència. Ja que les previsions ho col·locaven en aquest grup amb el PdeCat, però aquests han perdut tota representació. Els que de veritat han perdut són Ciudadanos que tenen 30 escons menys, demostrant que els vots que els van fer guanyadors en les últimes eleccions va ser de gent enfadada amb els seus partits de sempre, però que un cop passada la exaltació, que ells mateixos van provocar, en realitat ningú sembla creure en ells.
Excepte amb jocs malabars, el PSC no tenen majoria ni suports per a obtenir-la, com ja li va passar en les últimes eleccions a Ciudadanos. Així que tot indica que tornaran a governar ERC + Junt + CUP com fins ara però aquesta vegada portant la direcció de la coalició ERC en lloc de Junts. Però això és política i pot passar qualsevol cosa.



Comentaris

Entrades populars