El nou noi del magatzem

Hola,

De mica en mica Boston dynamics va donant una forma útil a aquests projectes bojos que fa uns anys presentava. Potser de la suma d'aquest robot que carregava coses mes aquest que ja recollia paquets, arriba aquest tal Stretch.
Es desplaça sobre una plataforma, identifica objectes i camins, i està adaptat per a agafar tot tipus de caixes i fer amb elles el que necessitem. Al vídeo veiem fins i tot com ells mateixos poden anar a buscar la cinta transportadora abans de recol·locar les caixes del container. Té més capacitat i habilitats que un humà per a aquesta tasca concreta, però suposant que com a molt només fos igual que un humà, aquestes màquines només han d'aturar per recarregar-se, però poden treballar dia i nit ininterrompudament. No es cansen, no dormen, no mengen, no paren a pixar. I la despesa en electricitat que necessites per recarregar-los segurament és menor que el cost de tenir els llums del magatzem obertes perquè els humans no ensopeguin entre si. I els alts costos de reparar-les segurament és menor al sou anual dels diversos humans que substituirà.
Està clar que aquest tipus de màquina deixarà a moltes persones sense feina i això és una molt dolenta notícia, però també és veritat que hem assumit que treballar és moure pesades càrregues amb el nostre suor d'un lloc un altre. Aquest nou noi del magatzem hauria de ser el que es dedica a fer la feina bruta mentre els humans fem altres tasques, encara que sabem que a la fi no serà així cal esperar que succeeix.


Introducing Stretch

Comentaris

Entrades populars