Joyride

Hola,

Un 28 de març de 1991 apareixia el tercer àlbum del suecs Roxette. El primer li va costar sortir de Suècia però els va donar el nom suficient per fer el segon que va ser un èxit mundial i el tercer els va confirmar com a una de les bandes europees amb mes repercussió en la música popular moderna. Tot i que van sortint periòdicament coses de la banda aquesta oficialment es va formar al 1986, amb el seu primer àlbum, on s'ajunten dos suecs, Marie Fredriksson (veu, que en aquell moment tenia 28 anys) i Per Gessle (veu, guitarra i compositor, que en aquell moment tenia 27 anys), i va acabar al 2019 amb la mort de Marie. Recopilacions hi han moltes, però àlbums oficials son deu (1986-2016), amb una aturada de deu anys per la malaltia de Marie, entre el setè (2001) i el vuitè (2011) àlbum.
El seu tercer àlbum, Joyride, acaba de complir 30 anys. En aquell moment els suecs estaben en un dels punts mes àlgids de la seva carrera, acabaven de col.locar un dels seus temes mes famosos, It must have been love, dins de la banda sonora de una de les pel·lícules mes populars Pretty woman (1990). Van intentar que el gravessin a Los Angeles, Estats Units, però ells van seguir gravant a Hamlstad i Stockholm, Suècia, on Per i Mats Persson van donar forma al que seria el seu nou àlbum. Aquest son quinze temes. En quasi tots ells Per es el compositor o un d'ells, excepte en Watercolours in the rain. Aquest tema es de Marie, la qual també va intervindre en Hotblooded. Mentre Persson va intervindre en Spending my time, (Do you get) Excited? i Perfect day. Tres dels temes, Hotblooded, Soul deep i The big L no eren nous ja que ja estaven escrits per els àlbums anteriors i algun ja havia estat publicat.
Joyride es el primer tema i el que dona el nom al àlbum. La paraula surt d'una frase de Paul McCartney on va definir que fer cançons amb John Lennon era "a long joyride". La tornada parteix de una nota que l'ara esposa de Per li deixava escrita en el piano "Hej, din tok, jag älskar dig" o el que en anglès es "Hello, you fool, I love you". L'actuació es en un petit concert que van fer a Barcelona, Espanya, al 2001. El segon tema era Hotblooded el cual veiem a la banda a Zurich, Alemanya, al 1991. A aquest el segueix la balada Fading like a flower (Every time you leave) en el mateix concert a Zurich. I del mateix concert es el següent tema Knockin' on every door. La actuació del tema Spending my time es de la seva gira mundial, un cop Marie tenia de nou forces per tornar a pujar a un escenari, que en el 2012 els va dur per Sud-amèrica. Les imatges son dels concerts de Córdoba (Argentina), Santiago de Chile (Xile) i Curitiba (Brasil). El següent tema al àlbum era I remember you. La següent actuació es a Sidney, Austràlia, on interpreten el tema Watercolours in the rain. La actuació del tema The big L torna a ser de la seva gira de 2012. Soul deep es un dels temes recuperats i aquí els veiem en l'escenari el 1986. Tornem al concert de Zurich per escoltar el tema (Do you get) Excited?, amb un so molt dels 80. Van fer un Unplugged per la MTV gravat a Estocolm al 1993, d'aquell dia es aquest tema Church of your heart. Els següents temes era Small talk i Phisycall fascination. Tornem a Zurich pel penúltim tema de l'àlbum Things will never be the same, el qual acaba amb Perfect day el qual els veiem com al principi al mini concert de Barcelona.
30 anys d'un dels àlbums que han marcat la cultura popular moderna, ja que poca gent que ara voreja els 50 no te un record, bo o dolent, amb alguna d'aquestes cançons.



Comentaris

Entrades populars