Get a grip

Hola,

El 20 d'abril es complien 28 anys de l'aparició de l'àlbum Get a grip dels bostonians Aerosmith. Un dels importants de la seva carrera i, encara que pots seguir gaudint d'ells si vas a Las Vegas, si res ho desmenteix és el seu últim gran àlbum. Tenen 15 àlbums d'estudi, l'últim és de 2012, la majoria d'ells produïts entre la dècada dels 70, el primer és Aerosmith de 1973, i els 80. Aquest Get a grip de 1993 va aparèixer després d'un parèntesi de 4 anys sense àlbum dedicats a promocionar l'àlbum Pump de 1989 i del Permanent vacation de 1987. La banda en el moment de gravar l'àlbum era Steven Tyler (veu, teclats, mandolina, harmònica, percussió), Joe Perry (guitarra, veu), Brad Whitford (guitarra), Tom Hamilton (baix) i Joey Kramer (bateria). Mentre l'enregistrament original de l'àlbum té col·laboracions com la de Don Henley o col·laboracions i aportacions a la composició com les de Lenny Kravitz, Desmond Child, Jim Vallance, Mark Hudson, Richie Supa, Taylor Rhodes, Jack Blades, o Tommy Shaw. Com a curiositats dir que va ser l'últim àlbum amb la productora Geffen i el primer que els seus fans van poder descarregar-se d'internet.
L'àlbum comença amb una intro rapeada a l'estil del seu famós Walk this way amb Run D.M.C., el que dóna pas a el tema Eat the rich, escrit per Tyler, Perry i Jim Vallance, i que va ser el segon single. A aquest li seguia el tema Get a grip, que dóna nom a l'àlbum i escrit també per Tyler, Perry i Jim Vallance. Fever és el quart tema i cinquè single, aquest escrit per Tyler i Perry. El primer single que va aparèixer de l'àlbum va ser Livin 'on the edge, compost per Tyler, Perry, Mark Hudson. Flesh era el següent tema de l'àlbum, escrit per Tyler, Perry i Desmond Child, de què no he trobat actuació. Walk on down és un d'aquells tema que és obra i factura només de Perry que solen sonar sempre molt més crus que la resta. En l'actuació veiem que qui la canta és Perry i Tyler havia d'aprofitar per descansar. Shut up and dance aquesta escrita per Tyler, Perry, Jack Blades i Tommy Shaw, i que va ser el sisè single de l'àlbum. En l'actuació abans del tema s'escolta la peça Boogie man, que en l'àlbum anava a al final en un hidden track.
Si tenies el casset acabaves de sentir tota una cara de cançons a tot ritme, li donaves la volta i sonava Cryin'. Power ballad i tercer single de la banda, escrita per Tyler, Perry i Taylor Rhodes. Gotta love it, tornava als sons de la cara A. Tema de Tyler, Perry i Mark Hudson de què no tenim actuació. I de nou una altra power ballad, Crazy. Setè single extret de l'àlbum i compost per Tyler, Perry, Desmond Child. De nou ritme amb Line up, tema compost per Tyler, Perry i Lenny Kravitz, de què tampoc tenim actuació, per tornar a una altra power ballad. Amazing, quart single, tema compost per Tyler i Richard Supa. I l'àlbum acabava amb el ja esmentat Boogie man. Mentre la cara A eren vuit temes a tot ritme, la cara B eren cinc de les quals tres eren power ballads que s'acabarien convertint en emblemes de la banda.
Totes les actuacions són de 1994, la majoria entre el festival de Woodstock i una actuació a Holanda, mentre el tema Fever és a Santiago de Xile.

Comentaris

Entrades populars