Elvis al llarg del temps

Hola,

La llista d'avui és un experiment perquè quan algú es torna a part de la cultura popular la seva imatge es distorsiona, i la majoria de vegades amb afecte. Això és exactament el que passa amb algú com Elvis Presley, de qui la seva última actuació en directe és de fa 44 anys, tingueu en compte que ara mateix tindria 86 anys, temps més que suficient perquè fans, pel·lícules, llibres i cultura popular distorsionin la seva imatge. Elvis no componia, tocava algun instrument com a guitarra, piano,... ell era intèrpret de cançons d'altres o d'altres fetes expressament per a ell. Així que he recollit bàsicament quatre cançons dels seus inicis i el podem veure com les va anar interpretant amb el pas dels anys, fins i tot la seva actitud en cada moment. Des de les imatges dels primers shows televisius on només li enfocaven de cintura cap amunt, als grans espectacles de Las Vegas o a Hawaii. De passar de tocar acompanyat per quatre genials músics d'estudi a mega bandes impossibles avui dia. De veure com s'equivoca al cantar el Love me tender del seu concert de tornada del 68 a com baixa a petonejar a les fans en els 70. Des de la timidesa en els shows d'Ed Sullivan als discursos en els últims temps.

Les cançons són:

Hound dog: Cançó composta per Jerry Leiber i Mike Stoller i gravada per primera vegada per Big Mama Thornton el 1952. Elvis la gravaria en 1956 en el single la cara B era Don't be cruel.
Heartbreak hotel: Cançó composta en 1955 per Mae Boren Axton i Tommy Durden, que va ser gravada per primera vegada per Elvis el 1956 com a cara A d'un single a la qual acompanyava I was the one.
Love me tender: Cançó composta per Vera Matson (encara que originalment es va posar al seu marit Ken Darby) i el mateix Elvis, basada en un cançó anomenada Aura lea. Elvis la va gravar per primera vegada com single on la cara B era Any want you want me.
Blue suede shoes: Cançó escrita i gravada per primera vegada per Carl Perkins el 1955. Que Elvis va gravar en un single el 1956 on la cara B era el tema Tutti frutti.

Comentaris

Entrades populars