No hi ha panys impossibles d'obrir

Hola,

Segurament hageu vist alguna pel·lícula d'aquestes on un arqueòleg/aventurer sorteja un munt de trampes, instal·lades segles enrere, i enigmes per arribar a un tresor amagat. O aquelles pel·lícules de robatoris on un lladre o un grup d'ells troben un únic conjunt d'accions que els permet saltar-se els sistemes de seguretat i arribar al botí. En informàtica ja em van ensenyar que cap sistema de protecció es invulnerable, potser ho es ara mateix, però el temps ens donarà la tecnologia per saltar-nos qualsevol sistema.
Des de fa un temps son famosos el sistemes de protecció, sobretot en els smartphones, amb la nostra cara. És nostre, és única,... i es detecten punts que no varien estiguis en un bon dia o acabis de despertar, o malalt, en moviment,.... i per tant es invulnerable. Doncs no. La manera mes obvia de saltar-se aquests controls es simplement amenaçant el propietari de la cara que la posi davant de la càmera, però això implica interacció física entre lladre i víctima. En canvi la idea en la informàtica sempre es poder fer-ho a distancia i poder replicar les accions tantes vegades com sigui necessari. I ja comença a ser possible.
Ja tenim un grup d'investigadors que gracies a nous programes d'intel·ligència artificial estan trobant la manera de trencar aquests sistemes gracies a generar una cara mestre. Encara no es perfecte i encara s'han d'afegir altres punts com la detecció que sigui en tres dimensions, ja que els sistemes de reconeixement busquen si el que veu la càmera es o no en tres dimensions, però comencen a trobar punts comuns a totes les cares del món que ajuntant-los en una sola imatge faci que els sistemes de reconeixement facial obrin les portes a qualsevol. Intenta no anar deixant la teva cara a qualsevol.

Comentaris

Entrades populars